ΚΟΣΜΟΣ

Τραγικός απολογισμός

OHE: 700 νεκροί νότια της Σικελίας τις τελευταίες μέρες

Επτακόσιοι είναι οι νεκροί από τα τρία μεγάλα ναυάγια που σημειώθηκαν νότια της Σικελίας τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Ο τραγικός αυτός απολογισμός προκύπτει από τις μαρτυρίες των διασωθέντων.
metanastesdiasosi

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών, κατά το πρώτο ναυάγιο, την περασμένη Τετάρτη, πέθαναν περίπου εκατό άνθρωποι. Τις τελευταίες ώρες, οι επιζήσαντες του ναυαγίου της Πέμπτης, ανέφεραν ότι πρέπει να έχασαν την ζωή τους μέχρι και πεντακόσιοι «απελπισμένοι της θάλασσας». Συνολικά, στο πλεούμενο επέβαιναν εξακόσια εβδομήντα άτομα. Μετά από το ναυάγιο της Παρασκευής, τέλος, σε απόσταση περίπου τριάντα μιλίων από τις λιβυκές ακτές, ανασύρθηκαν οι σοροί σαράντα πέντε μεταναστών, ενώ οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες.

Στο μεταξύ, έφτασε σήμερα στο λιμάνι του Ρήγιου της Καλαβρίας το ιταλικό στρατιωτικό πλοίο «Βέγκα», το οποίο μετέφερε στην ξηρά εξακόσιους είκοσι εννέα διασωθέντες και τις σαράντα πέντε σορούς των μεταναστών που έχασαν την ζωή τους στο τελευταίο τραγικό ναυάγιο, πριν δύο ημέρες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.