ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για το Eurogroup

Όλγα Γεροβασίλη: «Η χώρα μπαίνει σε φάση οικονομικής σταθερότητας»

Διάχυτη είναι η ικανοποίηση στην κυβέρνηση για τη συμφωνία, που επιτεύχθηκε στη μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup της Τρίτης.

Σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κάνει λόγο για μία σημαντική μέρα για την Ελλάδα και επισημαίνει ότι, για πρώτη καταγράφεται «ένας σαφής και δεσμευτικός οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους και μάλιστα νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν στη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού.».

«Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο χθεσινό Eurogroup και θα υπάρξει εκταμίευση συνολικού ύψους 10,3 δισ. ευρώ σε δύο τμήματα. Από αυτά, 3,5 δισ. ευρώ θα αποδοθούν το επόμενο διάστημα στην πραγματική οικονομία, παρέχοντας πολύτιμη ρευστότητα», σημειώνει η κ. Γεροβασίλη.

«Εξασφαλίστηκε για μακρύ χρονικό διάστημα η χρηματοδότηση της οικονομίας, με πολύ ευνοϊκούς όρους, διαψεύδοντας όσους επένδυσαν στην αποτυχία της χώρας, για μικροπολιτικό όφελος. Ο φαύλος κύκλος της αβεβαιότητας και της ύφεσης κλείνει και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις εξόδου της χώρας στις αγορές», υποστηρίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Η χώρα μπαίνει σε φάση οικονομικής σταθερότητας, τονώνεται η επενδυτική εμπιστοσύνη και η ελληνική οικονομία επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς. Η κυβέρνηση ήδη έχει κάνει τα επόμενα βήματα για την αναπτυξιακή προοπτική και αξιοποιεί αποτελεσματικά όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Η ανάπτυξη όμως δεν έχει νόημα χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή», επισημαίνει η κ. Γεροβασίλη και προσθέτει: «Έχουμε ήδη αποδείξει ότι πρωταρχικό μας μέλημα ήταν και είναι η δίκαιη κατανομή των βαρών στους Έλληνες πολίτες. Το ίδιο προοδευτικό κοινωνικό πρόσημο ισχύει και για την επόμενη ημέρα, της οικονομικής ανάκαμψης. Η εποχή που επιβαρύνονταν οι πολλοί για να απολαμβάνουν οι λίγοι έχει παρέλθει οριστικά».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 18:22 25/05/2016

    Ή χώρα μπαίνει σε μακρά περίοδο ύφεσης διάρκειας 100 ετών.Ή οικονομική αφαίμαξη των Ελλήνων από την δοσίλογη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν θα έχει προηγούμενο.Οι μόνοι ωφελημένοι οι λαθρομετανάστες και οι κηφήνες, ρουφιάνοι του Δημοσίου.Το μίσος του ιδιωτικού τομέα για τα κοπρόσκυλα του Δημοσίου θα είναι τεράστιο.Για αυτά τα λαμόγια εξάλου και τους ξένους τοκογλύφους μας στίβει ο ανίκανος ανθέλληνας Αλέξης Τσίπρας.Η Γεροβασίλη κάνει την δουλειά για την οποία πληρώνεται πανάκριβα, να λέει συνέχεια ψέματα.Σας μάθαμε καλά πιά αληταράδες και προδότες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

  2. SPARTA. 18:21 25/05/2016

    Ή χώρα μπαίνει σε μακρά περίοδο ύφεσης διάρκειας 100 ετών.Ή οικονομική αφαίμαξη των Ελλήνων από την δοσίλογη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν θα έχει προηγούμενο.Οι μόνοι ωφελημένοι οι λαθρομετανάστες και οι κηφήνες, ρουφιάνοι του Δημοσίου.Το μίσος του ιδιωτικού τομέα για τα κοπρόσκυλα του Δημοσίου θα είναι τεράστιο.Για αυτά τα λαμόγια εξάλου και τους ξένους τοκογλύφους μας στίβει ο ανίκανος ανθέλληνας Αλέξης Τσίπρας.Η Γεροβασίλη κάνει την δουλειά για την οποία πληρώνεται πανάκριβα, να λέει συνέχεια ψέματα.Σας μάθαμε αληταράδες και προδότες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.