ΚΟΣΜΟΣ

Για τη Νότια Σινική Θάλασσα

Οργισμένη η Κίνα με το κοινό ανακοινωθέν της G7

Η Κίνα εξέφρασε  την έντονη δυσαρέσκειά της για το ανακοινωθέν των ηγετών της Ομάδας των 7 (G7), στην οποία διατύπωσαν ανησυχίες για τη Νότια Σινική Θάλασσα.

«Ως οικοδεσπότης της G7, η Ιαπωνία προωθεί το θέμα της Νότιας Σινικής Θάλασσας και αναζωπυρώνει τις εντάσεις», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνγίνγκ, προσθέτοντας ότι τέτοιου είδους κινήσεις δεν ωφελούν τη σταθερότητα στη Νότια Σινική Θάλασσα και δεν συνάδουν με τη θέση της G7 ως πλατφόρμας για τις ανεπτυγμένες οικονομίες.

«Η Κίνα είναι σφόδρα δυσαρεστημένη με ό,τι έκαναν η Ιαπωνία και η G7», δήλωσε η Χούα, παροτρύνοντας τα μέλη της G7 να αποφύγουν ανεύθυνα σχόλια και να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες που να ευνοούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Παράλληλα, η ίδια κάλεσε τα μέλη της G7 να είναι αντικειμενικά και δίκαια και να τηρούν τη δέσμευσή τους ότι δεν θα μεροληπτούν σε εδαφικές διαμάχες.

Αυτό που έκανε η Κίνα στη Νότια Σινική Θάλασσα εμπίπτει εξ ολοκλήρου στην εθνική κυριαρχία της Κίνας και είναι απολύτως νόμιμο, εύλογο και άμεμπτο, δήλωσε η Χούα. Η Κίνα διατηρεί σταθερά την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και των υπερπτήσεων στη Νότια Σινική Θάλασσα, αλλά η ελευθερία διέλευσης εμπορικών πλοίων δεν είναι το ίδιο με την ηθελημένη παραβίαση από πολεμικά πλοία, δήλωσε η Χούα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.