ΕΛΛΑΔΑ

Τον Σεπτέμβριο

Ορειβατικός μαραθώνιος στο «βουνό των Θεών»

Μια μεγάλη γιορτή ετοιμάζεται για τις 4 Σεπτεμβρίου στην κατοικία των 12 θεών, στο μυθικό Όλυμπο.
olybos

Ο ορειβατικός μαραθώνιος Ολύμπου που είναι συνδυασμός κλασικού ανωμάλου δρόμου και ορειβασίας προσαρμοσμένος στις ειδικές συνθήκες αγωνιστικής αναμέτρησης στο βουνό, θα γιορτάσει την επέτειο των 30 χρόνων από την ημέρα της διεξαγωγής του. Στον αγώνα θα μετάσχουν περίπου 450 αθλητές απ' όλη την Ελλάδα και θα υποστηριχτεί από 150 εθελοντές που θα συμβάλλουν τα μέγιστα για την υλοποίησή του.

Ο ορειβατικός μαραθώνιος Ολύμπου είναι ο πρώτος που έγινε στην Ελλάδα ξεκινώντας το 1986 από μια παρέα αθλητών και αναρριχητών του ΕΟΣ με επικεφαλής τον τότε πρόεδρο, Δημήτριο Μπαράτα. Οι αθλητές θα τρέξουν περίπου 41 χιλιόμετρα ακολουθώντας την κλασική διαδρομή ανάβασης Γκορτσιά, Σκούρτα, Οροπέδιο Μουσών, Πριόνια, Ενιπέας, Λιτόχωρο.

“Οι δραστηριότητες του ΕΟΣ είναι πολλές, αφού φθάσαμε σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο να έχουμε δραστηριότητες στο βουνό. Ολα αυτά τα χρόνια αποστολή μας είναι να μάθει ο κόσμος το βουνό και τις απαράμιλλες ομορφιές του. Ετοιμαζόμαστε για την μεγάλη γιορτή που έχει επετειακή μορφή, τον ορειβατικό μαραθώνιο δρόμο που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.Τελευταία ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής είναι η Παρασκευή 15 Ιουλίου”, ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΣ, Οδυσσέας Κεραμιτζής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε εν όψει του αγώνα που θα γίνει τον Σεπτέμβριο για να συμπληρώσει η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Τασούλα Κυριακίδου. “Τα πρώτα χρόνια που πραγματοποιούσαμε τον αγώνα μαζεύαμε μόνο ορειβάτες. Ομως από το 2008 και μετά ο αγώνας έγινε ιδιαίτερα αγαπητός από μεγάλη μερίδα αθλητών που κάθε χρόνο δηλώνουν συμμετοχή και τρέχουν τα 41 χιλιόμετρα στο μυθικό βουνό. Φέτος ξεπεράσαμε τους 450 αθλητές και όλα δείχνουν ότι θα είναι μια ημέρα γιορτής. Κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν θα υπάρξουν πλαστικά ποτήρια, ενώ θα υπάρξει ειδικό συνεργείο που θα μαζεύει ότι σκουπίδι υπάρχει στη διαδρομή. Εχει μεγάλη διάρκεια και εμείς χειροκροτούμε και περιμένουμε τον τελευταίο αθλητή που δίνει μεγαλύτερο αγώνα για να τερματίσει”.

Από την πλευρά της η υπεύθυνη τερματισμού, Ρούλα Νικολάου στάθηκε περισσότερο στη βοήθεια των εθελοντών: “Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τον αγώνα. Ο τελευταίος αθλητής για εμάς είναι σαν να είναι πρώτος. Γνωρίζουμε προσωπικά τους αθλητές που παίρνουν μέρος από όλη την Ελλάδα και γιορτάζουμε μαζί την επιτυχία τους στον τερματισμό”, επισήμανε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.