ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μέγα λάθος

Όταν ο Μάτζικ Τζόνσον προκάλεσε τον Μάικλ Τζόρνταν

O Magic Johnson δεν ήταν ποτέ fan του trash talk. Το δοκίμασε μόνο μία φορά στην καριέρα του. Απέναντι στον Michael Jordan. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Δείτε.

Το trash talking είναι μέρος του παιχνιδιού. Ο Gary Payton, o Michael Jordan, o Kevin Garnett ήταν τρεις μύθοι του μπάσκετ που χρησιμοποιούσαν κάθε πιθανή κι απίθανη μέθοδο για να "μπουν στο μυαλό" του αντιπάλου τους, χρησιμοποιούσαν άσχημα λόγια για να πάρουν το πάνω χέρι, όχι όμως απέναντι σε οποιονδήποτε μπασκετμπολίστα. Ο Magic Johnson δεν μπήκε ποτέ σε αυτή την κατηγορία, δεν του άρεσε να προκαλεί, προτιμούσε να κυριαρχεί στο παρκέ με την ηρεμία και τη σοφία του, με το ταλέντο και τις ικανότητές του. Προσπάθησε μια φορά να δοκιμάσει, όμως δεν ήταν και τόσο τυχερός. Καθε άλλο...

Ο Magic φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Jimmy Kimmell LIVE" και θυμήθηκε τη μοναδική φορά που έβαλε το trash talking στο παιχνίδι του. Ήταν στη διάρκεια της προετοιμασίας της Dream Team για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992.

Η ιστορία είναι υπέροχη.

"Στις τρεις πρώτες μέρες, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Ισοπαλία. Ο coach Chuck Daly μας χώριζε σε δυο ομάδες, στην Ανατολή και τη Δύση. Ο Barkley, o Jordan, o Bird, o Pippen κι ο Ewing ήταν στην Ανατολή. Στη Δύση ήμασταν εγώ, ο David Robinson, o Malone, o Mullin, o Drexler κι ο Stockton. Παίζαμε κάθε μέρα. Ισοπαλία. Την τέταρτη μέρα, προηγηθήκαμε 12-2. Πήγα στον MJ, τον χτύπησα στον ώμο και του είπα: Φίλε, αν δεν μεταμορφωθείς στον AIR, σήμερα θα σε διαλύσουμε". Τι ακολούθησε; Γούρλωσε τα μάτια του, έβγαλε τη γλώσσα όπως έκανε πάντα, έβαλε τρίποντο και με κοιτούσε. Στην επόμενη φάση έβαλε ξανά τρίποντο. Και πάλι με κοιτούσε. Λίγο αργότερα, πήδηξε, έμεινε στον αέρα, ο David Robinson που σηκώθηκε για να τον κόψει έπεσε κι ο MJ έκανε περιστροφή 360 μοιρών για να καρφώσει! Το έκανε σε έναν αγώνα προπονητικού χαρακτήρα. Εμεινα άναυδος. Όλοι τον κοιτούσαμε έκπληκτοι. Ήταν φανταστικός. Δεν θα υπάρξει ποτέ άλλος σαν κι εκείνον".

Πηγή: nba.sport24.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.