ΚΟΣΜΟΣ

Δηλώσεις από την Ιαπωνία

Παγκόσμια αλληλεγγύη στο προσφυγικό ζητά ο Τουσκ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είπε χθες ότι θέλει την παγκόσμια κοινότητα να δείξει αλληλεγγύη σχετικά με την προσφυγική κρίση και να αναγνωρίσει ότι το πρόβλημα είναι παγκόσμιο.
Donald Tusk

Ο Τουσκ είπε ότι θα ζητήσει την υποστήριξη των κυβερνήσεων της Ομάδας των 7 (των οικονομικά προηγμένων χωρών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνωστές συνολικά ως G7) και την δέσμευσή τους ώστε να αυξηθεί η παγκόσμια υποστήριξη για τις άμεσες και μακροπρόθεσμες ανάγκες των προσφύγων.

"Ξέρουμε ότι λόγω της γεωγραφίας, η μεγαλύτερη ευθύνη (της προσφυγικής κρίσης) έχει πέσει και θα συνεχίσει να πέφτει στους ώμους της Ευρώπης", είπε ο Τουσκ. "Εάν δεν αναλάβουμε την ηγεσία εμείς (ως G7) για την διαχείρηση της κρίσης, κανένας δεν θα το κάνει", πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έκανε τις δηλώσεις του σε μια ενημέρωση λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου κορυφής του G7 χθες στην Ιαπωνία. Οι χώρες που συμμετέχουν στην Ομάδα περιλαμβάνουν τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Ιταλία, τον Καναδά, και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.