ΕΛΛΑΔΑ

Εκτίναξη των βάσεων δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Πανελλήνιες 2016: Στα ύψη οι σχολές με μεγάλη ζήτηση

Πληθώρα αριστούχων και εκτίναξη των βάσεων εισαγωγής στις σχολές υψηλής ζήτησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκτιμάται ότι θα φέρουν τα ευκολότερα - σε σύγκριση με πέρυσι - θέματα που έχουν επιλεγεί στα έως τώρα εξετασθέντα μαθήματα των πανελλαδικών.

Αντίθετα, υποχώρηση βάσεων εκτιμάται ότι θα εμφανιστεί σε Παιδαγωγικές και Οικονομικές Σχολές (Πεδία 4ο και 5ο) και σε κάποιες πολυτεχνικές σχολές του 2ου Πεδίου, ενώ οι βάσεις στις σχολές που ξεκλειδώνουν με μεσαίες βαθμολογίες θα συγκρατηθούν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από τις βαθμολογήσεις των μαθημάτων που εξετάστηκαν, τα κύρια μαθήματα-κόφτες μορίων, των ομάδων Προσανατολισμού (Φυσική, Μαθηματικά και Αρχαία), δεν είχαν φέτος καλά τροχισμένα μαχαίρια.

Οι υποψήφιοι στα μαθήματα αυτά φαίνεται να έγραψαν αισθητά καλύτερα από ό,τι την περασμένη χρονιά, αφού τα θέματα δεν έκρυβαν εκπλήξεις και δεν παρουσίασαν ιδιαίτερες δυσκολίες. Έτσι, ο αριθμός των αριστούχων που τα προηγούμενα χρόνια ήταν μικρός, φέτος αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Πιο ασφαλείς θα είναι οι προβλέψεις στα μέσα Ιουνίου οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα υπάρχουν τα πρώτα μαζικά στατιστικά στοιχεία για την απόδοση των μαθητών.

1ο επιστημονικό πεδίο
Ευνοούνται οι υποψήφιοι που επέλεξαν να εξεταστούν και στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας που θα ανοίξουν την πόρτα για τις Παιδαγωγικές σχολές. Οι βάσεις σε αυτές αναμένεται να πέσουν καθώς δεν τις επέλεξαν πολλοί μαθητές.

2ο επιστημονικό πεδίο
Οι σχολές υψηλής ζήτησης αναμένεται να ανέβουν. Αντίθετα με τα έως τώρα δεδομένα οι μαθητές φαίνεται ότι εύκολα πιάνουν τη βάση των περισσότερων σχολών χαμηλής ζήτησης, αλλά και στα ΤΕΘΙ δεν αναμένονται αλλαγές στις βάσεις. Το γεγονός ότι εφέτος πολλοί υποψήφιοι επέλεξαν να μην εξεταστούν στο μάθημα Μαθηματικά Προσανατολισμού που οδηγεί στο 2ο επιστημονικό πεδίο, θα συγκρατήσει κάπως την άνοδο.

3ο επιστημονικό πεδίο
Με βάση τα έως τώρα γραπτά δεν θα υπάρξουν ιατρικές σχολές κάτω από 18.000 μονάδες, αντιθέτως, το εισιτήριο θα κινηθεί κοντά στις 19.000 μονάδες. Η κατάργηση της υποχρεωτικής εξέτασης των μαθηματικών προσανατολισμού ανεβάζει τις βάσεις, οι οποίες αναμένεται να ανέβουν και στις σχολές των παραϊατρικών επαγγελμάτων.

4ο επιστημονικό πεδίο
Δύσκολα τα πράγματα καθώς ευνοούνται στις παιδαγωγικές σχολές οι υποψήφιοι του του 1ου πεδίου και όσοι εξετάστηκαν και στο 5ο μάθημα. Η Ιστορία Γενικής Παιδείας δεν είναι το ... αγαπημένο μάθημα των υποψηφίων του 4ου πεδίου και έτσι η είσοδος σε ανάλογες σχολές θα είναι δύσκολη.

5ο επιστημονικό πεδίο
Οι περιφερειακές Οικονομικές Σχολές αναμένεται να έχουν πτώση στις βάσεις καθώς από φέτος έχουν αποκλειστεί οι μαθητές θεωρητικής κατεύθυνσης. Οι υποψήφιοι πάντως θα πρέπει να δώσουν ... μάχη και με τους περυσινούς υποψήφιους που είχαν ως δεύτερο μάθημα βαρύτητας τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας και ευνοούνται.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.