ΚΟΣΜΟΣ

Το Lesedi la Rona των 1109 καρατίων!

Πάνω από 70 εκατ. δολάρια κοστίζει το μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο!

Τη δημοπράτηση, του μεγαλύτερου ακατέργαστου διαμαντιού που υπάρχει σήμερα κι έχει ανακαλυφθεί εδώ και πάνω από έναν αιώνα, ανακοίνωσε  ο οίκος Δημοπρασιών Sotheby’s.

Πρόκειται για το «Lesedi la Rona» των 1109 καρατίων -το μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι εξαιρετικά υψηλής ποιότητας που έχει ανακαλυφθεί περισσότερο από έναν αιώνα- και θα διατεθεί σε μία αυτόνομη δημοπρασία στο Λονδίνο στις 29 Ιουνίου 2016.

Το Lesedi la Rona («Το Φως Μας» στη γλώσσα Tswana που χρησιμοποιείται στη Μποτσουάνα), το οποίο εκτιμάται ότι θα υπερβεί την αξία των 70 εκατομμυρίων δολαρίων, βρέθηκε από τη Lucara Diamond Corp. τον Νοέμβριο του 2015 στο ορυχείο Karowe στην Μποτσουάνα. Το διαμάντι είναι περίπου στο μέγεθος μίας μπάλας του τένις (με μεγέθη περίπου 66.4 x 55 x 42 mm).

Το διαμάντι χρονολογείται στα 2,5 με 3 δισεκατομμύρια χρόνια.

Διαμάντια μεταλλεύονται για πολλούς αιώνες συνεχώς σε πολλές τοποθεσίες παγκοσμίως, αλλά τίποτα δεν είχε βρεθεί εδώ και πάνω από 100 χρόνια στο μέγεθος και την ποιότητα του Lesedi la Rona. Όσον αφορά στο μέγεθός του, το ακατέργαστο εύρημα υπερβαίνει μόνο το μυθικό Cullinan Diamond, το οποίο μεταλλεύτηκε στη Νότια Αφρική το 1905. Από το Cullinan Diamond των 3016.75 καρατίων δημιουργήθηκαν εννέα μεγάλα διαμάντια τα οποία βρίσκονται στο ιστορικό Crown Jewels του Ηνωμένου Βασιλείου, περιλαμβανομένου του Great Star of Africa - του μεγαλύτερου κατεργασμένου διαμαντιού που υπάρχει σήμερα, με βάρος 530.20 καράτια.

Το Lesedi la Rona θα εκτίθεται στο κτίριο του Οίκου Sotheby’s στη Νέα Υόρκη στις 7 Μαΐου, και στο κτίριο του Οίκου Sotheby’s στο Λονδίνο από τις 18 έως τις 28 Ιουνίου, πριν τη δημοπρασία που θα γίνει το απόγευμα της 29ης Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.