ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση του Κινήματος

Παπανδρέου: Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με διλήμματα που είχε η χώρα το 2010

Αιχμές για την σημερινή αλλά και για τις κυβερνήσεις του παρελθόντος εκφράζει το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου σε σημερινή του ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «Η κυβέρνηση βρίσκεται ξανά μπροστά στα διλήμματα που για πρώτη φορά αντιμετώπισε η χώρα το 2010».
papandreou

«Λάθη επί λαθών και ατελέσφορες επιλογές, οδηγούν σε νέα βάρη που θα επωμιστούν οι Έλληνες, βάρη που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί», επισημαίνει το ΚΙΔΗΣΟ.

Η ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ:

«Η χώρα, για ακόμη μια φορά, βρίσκεται σε τέλμα.

Η κυβέρνηση βρίσκεται ξανά μπροστά στα διλήμματα που για πρώτη φορά αντιμετώπισε η χώρα το 2010. Τότε, που λόγω της υπερχρέωσης και των τεραστίων ελλειμμάτων στον προϋπολογισμό και στην αξιοπιστία της χώρας, αδυνατούσε να δανειστεί κανονικά από τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ένα είναι σίγουρο. Δεν χρειαζόταν να βρεθεί ξανά και ξανά στην ίδια δύσκολη θέση. Εάν τότε οι δήθεν αντιμνημονιακές δυνάμεις (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) είχαν στηρίξει τις εθνικές προσπάθειες και τις θυσίες του Ελληνικού λαού για την προσαρμογή, το Μάιο του 2010, σήμερα δεν θα υπήρχαν παρόμοια διλήμματα.

Επέλεξαν όμως, τη διεκδίκηση της εξουσίας αντί της διεκδίκησης της εξόδου από την κρίση.

Έγιναν μέρος της κρίσης αντί μέρος της λύσης.

Και σήμερα, ο Ελληνικός λαός καλείται ξανά να πληρώσει.

Εταίροι και Κυβέρνηση, κινούνται σε αποκλίνουσες πορείες, μακράν των πραγματικών αναγκών του Ελληνικού λαού και της χώρας, παίζουν παιχνίδια σκοπιμότητας. Την ίδια ώρα, η αντιπολίτευση μικροκομματικά επιχειρεί να παίξει το «μουτζούρη».

Έτσι, όταν θα έρθει η ώρα της συμφωνίας, το αποτέλεσμα θα απέχει πολύ από το να επιταχύνει την έξοδο της χώρας από την κρίση και να την οδηγήσει με ασφάλεια σε μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Και οι μεν και οι δε θα μιλούν για αίσιο τέλος, παραβλέποντας ότι εκθέτουν ακόμη περισσότερο τους Έλληνες στην ανασφάλεια και τη χώρα σε μια άδηλη πορεία.

Οι εταίροι, αντί να εγκαταλείψουν την ευρωπαϊκή πολιτική που επέτεινε τη λιτότητα και την ύφεση, αντί σήμερα να συμβάλλουν στην περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους που θα δημιουργήσει θετικές συνέργειες στις διεθνείς αγορές και στην ανάπτυξη, θέτουν στόχους σε βάθος δεκαετίας που είναι αδύνατον να επιτευχθούν ή τουλάχιστον εδραιώνουν ένα κλίμα ανασφάλειας για το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας, που αποτρέπει τους επενδυτές και υπονομεύει τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.

Έτσι, ζητούν μέτρα και προκαταβολικά διορθώσεις, που θα καταστούν αναγκαίες υπό το ασφυκτικό βάρος μιας μικρόνοης αντίληψης.

Η επιστροφή στην ανάπτυξη, που θα εξέπεμπε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και προς τις αγορές, παραμένει άπιαστο όνειρο.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της, παρά τις αλλεπάλληλες υπαναχωρήσεις της, δεν δείχνει να κατανοεί το αδιέξοδο που διαμορφώνεται από τις επιλογές της. Αντί να επικεντρωθεί στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια που χρειάζεται το ελληνικό κράτος, ασχολείται με οριακές βελτιώσεις στο δικό της μνημόνιο.

Λάθη επί λαθών και ατελέσφορες επιλογές, οδηγούν σε νέα βάρη που θα επωμιστούν οι Έλληνες, βάρη που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

Όλα στο όνομα μιας δήθεν διαπραγμάτευσης, που όπως αποδεικνύεται καθημερινά, ποτέ δεν την έκανε επί της ουσίας, με αξιόπιστο σχέδιο και με προοπτική εξόδου από την κρίση.

Όλα δείχνουν, μια ακόμη πιο επώδυνη πορεία και ακόμη μεγαλύτερα αδιέξοδα.

Τα πάντα είναι υποταγμένα στην αποφυγή του πολιτικού κόστους και στην επικοινωνιακή τακτική της διαμόρφωσης των προϋποθέσεων που θα επιτρέψει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, να διατηρήσει μια «ικανοποιητική» για τις μικροκομματικές της επιδιώξεις, εκλογική πελατεία.

Όλα, στην πλάτη των Ελλήνων. Και με το ρίσκο, η χώρα να απειληθεί σοβαρά από κινδύνους που ελλοχεύουν, είτε αυτοί αφορούν την ευρωπαϊκή της προοπτική είτε τα εθνικά ζητήματα.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ουδείς συζητά το αυτονόητο.

Τη διαμόρφωση ενός εθνικού και προοδευτικού σχεδίου, με διαρθρωτικές αλλαγές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις σε τομείς κρίσιμους για τη λειτουργία των θεσμών και της οικονομίας.

Ενός σχεδίου, που θα απαλλάξει τη χώρα από τις παθογένειες που την έφεραν ένα βήμα από μια εθνική καταστροφή.

Που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Που θα επιτρέψει στην χώρα να σταθεί επιτέλους στις δικές της δυνάμεις.

Που θα οδηγήσει τους Έλληνες σε ένα βιώσιμο μέλλον, με βιώσιμες θέσεις εργασίας και με αξιοπρέπεια.»

11 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΤΟ »ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ , Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

  *Την μείωση του χρέους κατά 120δις ευρώ, την μείωση των επιτοκίων, την αναβολή πληρωμής του χρέους μέχρι το 2022, την ΚΕΡΔΙΣΕ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με το σπαθί του.

  *‘’Χειροπιαστή απόδειξη’’ για τη μείωση χρέους προς την Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου,
  απετέλεσαν οι νόμοι,
  οι διαρθρωτικές αλλαγές ,
  τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ σε Λάτσηδες και Βαρδινογιάννηδες,
  η διαύγεια,
  η φοροδοτική ισότητα,
  η άρση του τραπεζικού απορρήτου,
  ο οικονομικός εισαγγελέας,
  οι νόμοι για την δημοσιοϋπαλληλική ΛΕΡΝΑΙΑ της διαπλοκής.

  *Ναι ! αυτόν που αυθημερόν ακύρωσε και διέγραψε ο Τσίπρας της διαπλοκής, ‘’πατσίζοντας’’ τα φακελάκια με την αγορασμένη ψήφο των φοροφυγάδων και των πελατειακών και βρώμικων ‘’συγχωνεύσεων’’.

  *Η μείωση του χρέους εκ μέρους της ΕΕ,
  ήταν μια προσωπική νίκη και πολιτική κατάκτηση του Γιώργου Παπανδρέου, που απέδειξε ΠΡΩΤΑ!!! ότι αγωνίζεται και θα αγωνισθεί για την επιστροφή της Ελλάδας σε ένα δρόμο ανάπτυξης, ευνομίας, ισονομίας και ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ !!!

  *Τι από όλα αυτά , εφάρμοσαν τόσο ό Σαμαράς, όσο και σήμερα το δίδυμο της ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ και της σπατάλης?
  * ‘’Εξαίρεση’’ αποτέλεσαν οι Έλληνες που ..κόλλησαν στη λάσπη της διαπλοκής και πολλοί και της ιδιοτέλειας. Είχαν μάθει τον Έλληνα να επαιτεί ότι του ανήκει και όχι να το απαιτεί . Είχαν μάθει τον Έλληνα ότι η αξιοκρατία είναι για τους χαζούς, ενώ η πελατειακή ‘’εγγραφή’’ σε ..κάποιους κομματικούς καταλόγους, θα τον ‘’βολέψει’’.

  *Είχαν ‘’πείσει’’ τον Έλληνα ότι η λαμογιά είναι ‘’μαγκιά’’ και εξυπνάδα και ότι η εργασία και η ιδιοκτησία ..κουράζουν τον άνθρωπο και του δημιουργούν άγχος και προβλήματα. όπως έλεγαν οι πίσω από το τείχος της ντροπής , επί τόσα χρόνια μέχρι το 1990…

 2. Απάντηση κόλαφος στους…..εισαγγελείς…!!!

  Γραφείο Γ. Παπανδρέου

  Η εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού για το 2013 της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας με Πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, μας διαβεβαιώνει ότι, η εκτέλεση τόσο του Προϋπολογισμού όσο και του Προγράμματος Προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, στηρίζονται στην παραδοχή, ότι το έλλειμμα του 2009, έφτασε το 15,6%.

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε απάντησή της σε σχετικό με τα στατιστικά στοιχεία ερώτημα, στις 26 Απριλίου 2012, τονίζει ότι:
  “Η Επιτροπή (Eurostat) έχει δημοσιεύσει τα ελληνικά στοιχεία για τη ΔΥΕ (Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος) σε τρεις διαδοχικές περιπτώσεις, από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά, χωρίς επιφυλάξεις, κάτι που αντικατοπτρίζει τη σημαντική βελτίωση των ελληνικών δημοσιονομικών στατιστικών και τη συμμόρφωση με τους κανόνες του ΕΣΛ95.”

  Και στη συνέχεια υπογραμμίζει:

  “Κατά το παρελθόν υπήρχαν σημαντικά προβλήματα με την κοινοποίηση της ελληνικής ΔΥΕ. Τα προβλήματα αυτά οδηγούσαν την Επιτροπή (Eurostat), σε πολλές περιπτώσεις, να δημοσιεύει τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία με επιφυλάξεις.”

  Σήμερα, οι οικονομικοί εισαγγελείς, άσκησαν δίωξη εναντίον της ηγεσίας της ΕΛΣΤΑΤ, που κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανόνες και να αποκαταστήσει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία σε έναν τομέα καθοριστικό για την χώρα και τους Έλληνες.

  Σήμερα, λοιπόν, αυτή η προσπάθεια μετατρέπεται σε μια ποινική διαδικασία, ενώ όσοι δημιούργησαν το πρόβλημα και οδήγησαν τη χώρα στο δημοσιονομικό γκρεμό με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, παραμένουν στο απυρόβλητο.

  Φαίνεται ότι, οι οικονομικοί εισαγγελείς “βλέπουν” πρόβλημα, μόνο όταν κάποια υπόθεση μπορεί να συνδεθεί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας.

 3. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
  ========================================
  «Δεν υπάρχει άλλη λύση μέχρι στιγμής»

  ‘’Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε χρήματα σε κανέναν’’
  Το μήνυμα της Μόσχας στην Αθήνα: Βρείτε τα με τους δανειστές σας
  Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συμφωνήσει με τους πιστωτές της για τους νέους όρους των δανειακών πληρωμών και να συνεχίσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε στο ρωσικό δορυφορικό δίκτυο «Ρωσία-24» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και εκπρόσωπος της Ρωσίας στην Τράπεζα Ανάπτυξης των BRICS Σεργκέι Στορτσάκ.
  Όπως μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ, ο κ. Στορτσάκ είπε επιλέξει: «Εκτός από τις προσπάθειες να βρει έναν συμβιβασμό με τους δανειστές, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής άλλη λύση (για την Ελλάδα). Η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος είναι η συνέχιση εκείνων των δομικών μεταρρυθμίσεων, τις οποίες ανέπτυξαν οι Αρχές της Ελλάδας και κατά την υλοποίηση των οποίων βασίζονται στους πολίτες της χώρας».
  Κατά τη γνώμη του Ρώσου αξιωματούχου, η απώλεια της υποστήριξης της ελληνικής κυβέρνησης από την πλευρά των φορολογουμένων πολιτών θα σημάνει την αποτυχία των δομικών μεταρρυθμίσεων.

 4. ΝΜ 15:57 07/05/2016

  Ο κ B Κόκκινος ζητά την ποινική δίωξη Παπανδρέου γιατί
  δεν ‘’δέχτηκε’’ τα 20 ΔΙΣ. από τον..ΠΟΥΤΙΝ !!!

  Την ποινική δίωξη Παπανδρέου ζητά ο Βασίλης Κόκκινος
  Την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού, ζητά ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλης Κόκκινος, με βαρυσήμαντο άρθρο του στην εφημερίδα «Αξία». Αφού περιγράφει και εξηγεί τις ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου γιά την οικονομική κρίση, με κομβικό σημείο ότι μας οδήγησε προμελετημένα στην μέγγενη του Δ.Ν.Τ., δεδομένου ότι «εκτός των άλλων» αρνήθηκε και το δάνειο Πούτιν 20 δις ευρώ, με την αδιαμφισβήτητη νομική του κατάρτιση παραπέμπει σε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και άρθρων του Συντάγματος πού στοιχειοθετούν το αδίκημα της Εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού. Για δε την παραπομπή του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, δεν απαιτείται τίποτα παραπάνω από 30 υπογραφές Βουλευτών της αντιπολίτευσης πού μπορούν να ζητήσουν… την άσκηση ποινικής δίωξης!

 5. ΝΒ 15:52 07/05/2016

  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (ΛΕΓΑΝΕ ΟΛΟΙ) ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

  **Πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση σήμερα, αν ακούγατε τη φωνή της λογικής επίκλησης του Γιώργου Παπανδρέου και τη φωνή του εθνικού κινδύνου της πατρίδας μας, αν ΒΟΗΘΟΥΣΑΤΕ να επιτύχει το πρώτο μνημόνιο, στο οποίο προσφύγαμε, ύστερα από αλόγιστη σπατάλη και κακοδιαχείριση της πενταετίας (2004-2009), και το οποίο «ΒΟΥΛΙΑΞΕ» λόγω ελλείψεως εσόδων! αφού
  αντί βοήθειας και συμπαράστασης, μέχρι και σύλλογο «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», φτιάξετε οι δύο «ουρανοκατέβατοι»…σωτήρες μας, ενισχυόμενοι από όλους τους..Ελληναράδες!

  **ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ,
  έλεγαν οι ορδές των φοροφυγάδων του Κολωνακίου, όταν μάθαμε ότι δήλωναν
  500 !!! ευρώ το μήνα εισόδημα, όταν τα μηνιαία έξοδα του γραφείου υπερέβαιναν κατά πολύ τις 2.000 ευρώ.

  **ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ,
  έλεγαν οι ξενοκίνητες ορδές των πολλαπλώς και ειδικώς(γρηγορόσημο) αμειβόμενων ΡΟΖ υπαλλήλων του δημοσίου και των ΔΕΚΟ. Αυτών που έβγαιναν σχεδόν στη σύνταξη, χωρίς να γνωρίζουν οι συνάδελφοι ούτε τη φάτσα τους.

  *Σήμερα, φιλάμε ‘’κατουρημένες’’ ποδιές και κάνουμε συμφωνίες για ‘’πόσους μετανάστες’’ θα κρατήσουμε, ώστε να μας ρίξουν κάποια.. ψίχουλα, να ‘’ψευτοβγάλουμε’’ λίγες ημέρες.

  *Σήμερα, μετά τις αρνητικές επιδόσεις ‘’αντιλήψεως’’ και κριτικής σκέψης, ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται υπό ευρωπαϊκή ‘’επιτροπεία’’ , αφού ούτε ..συμμετέχει, αλλά και ούτε γνωρίζει τι συμβαίνει ‘’γύρω’’ του, αλλά και τελικά ΔΕΝ ‘’ΨΗΦΙΖΕΙ ‘’ σαν μέλος της ΕΕ ,και δεν αντιλαμβάνεται το ΚΑΚΟ προηγούμενο που δημιουργεί που αγγίζει τα όρια της πλήρους υποταγής στο Μερκελικό σύστημα που διαρκώς και επιμόνως τον ‘’αδειάζει’’ κυριολεκτικά.
  Αφέλεια ? Άγνοια? Ή , επήρεια ψυχοφαρμάκων –καταπραϋντικών?
  Ένα είναι σίγουρο.
  Ο Αλέξης Τσίπρας είναι- αποδεικνύεται ακατάλληλος και επικίνδυνος σαν πρωθυπουργός.
  Τελικά , μήπως έχουν δίκιο σε όσα ισχυρίζονται οι πρώην συνεργάτες του, τους οποίους ‘’αποκεφάλισε’’ σαν άλλος ..Τσαουσέσκου?

 6. Είμαστε μαζί σου Γιώργο

 7. Κάθε μέρα που περνάει συνειδητοποιώ ότι, εν τέλει, οι Έλληνες πολίτες επέλεξαν να τον κυβερνήσουν πρόσωπα γραφικά, αναξιόπιστα, μερικά δε από αυτά αστεία και κωμικά, που σε παραπέμπουν σε μια χώρα που κυβερνάται από ένα τσίρκο…Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια: ένα τσίρκο μας κυβερνάει…

 8. Η κυβέρνηση θα θερίσει ότι έσπειρε, ο λαός θα φάει από αυτή τη σοδειά και συ περίμενε. Θα σε ξαναφωνάξουν…..

  • Θ.Τ. 21:05 06/05/2016

   Σίγουρα θα τον ξαναφωνάξουν, όπως ΤΟΤΕ τον Πλαστήρα. Το ζήτημα είναι : ΠΡΙΝ ή ΜΕΤΑ την οικονομική/κοινωνική «μικρασιατική» καταστροφή που μας οδηγούν οι τσιπρανέληδες. Είμαστε σε τελμα, αλλά και δίπλα σε άπατο πηγάδι .

   • ΔΥΣΤΥΧΩΣ……..Μετά τη καταστροφή…….και ειδικά, επειδή είναι ο μόνος που μπορεί να επηρεάσει ΔΥΝΑΜΙΚΑ αρκετούς παράγοντες από το εξωτερικό.
    Αλλά η ζημιά έγινε ήδη, τους τίτλους τέλους περιμένουμε.

 9. manos 16:05 06/05/2016

  ΓΙΩΡΓΟ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ.Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.