ΚΟΣΜΟΣ

Για επιπλέον 48 ώρες

Παράταση της εκεχειρίας στη Συρία

Την παράταση της εκεχειρίας στις περιοχές γύρω από τη Δαμασκό για επιπλέον 48 ώρες, επιβεβαίωσαν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις, όπως μεταδοθηκε από την κρατική τηλεόραση της Συρίας.
syria

Όπως τονίζεται στο ΑΠΕ, ο στρατός είχε παρατείνει για 24 ώρες την προσωρινή παύση των εχθροπραξιών στην πρωτεύουσα και την περιοχή της Ανατολικής Γούτας, στα περίχωρα της Δαμασκού και την Κυριακή.

Δεν είχε κάνει, όμως, καμία διευκρίνιση για την παράταση της αναστολής των εχθροπραξιών για 72 ώρες στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Λαττάκειας.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία που επικαλούνται έναν Ρώσο στρατηγό, οι συνομιλίες για την επέκταση της προσωρινής εκεχειρίας και στην επαρχία του Χαλεπιού συνεχίζονται.

Ο στρατηγός Σεργκέι Κουραλένκο, ο επικεφαλής του Ρωσοσυριακού Κέντρου Συμφιλίωσης, επιβεβαίωσε και αυτός ότι η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η πολιτική ηγεσία της Συρίας και η "μετριοπαθής" αντιπολίτευση συμφώνησαν να παραταθεί το "καθεστώς ηρεμίας" στην Ανατολική Γούτα για άλλες δύο ημέρες, δηλαδή μέχρι τα μεσάνυχτα της 3ης Μαΐου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.