ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τζ. Λιου:Υπερβολικές κάποιες απαιτήσεις των Ευρωπαίων -Να αποφύγουμε μία νέα δραματική κρίση

Αμερικανική παρέμβαση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Την πάγια θέση των ΗΠΑ ότι θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση χρέους για την Αθήνα επανέλαβε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενόψει της συνόδου των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7) που πρόκειται να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο Τζακ Λιου χαρακτήρισε υπερβολικά υψηλές τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων για δημοσιονομικές περικοπές, προσθέτοντας: «Θα πρέπει να υπάρξει κάποια παραχώρηση σε αυτές τις συζητήσεις».

Ο Λιου είπε ότι στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G7, που θα διεξαχθεί το διήμερο 20-21 Μαΐου στη Σεντάι της Ιαπωνίας, θα τονίσει την ανάγκη να αποφευχθεί μια «δραματική κρίση» αναφορικά με τους όρους εφαρμογής του προγράμματος της Ελλάδας, καθώς πλησιάζουν οι ημερομηνίες αποπληρωμής μέρους του χρέους, τον Ιούλιο.

«Ιδίως καθώς πλησιάζουμε στο δημοψήφισμα για το Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα ήταν μια ιδιαίτερα ατυχής στιγμή να έχουμε άλλον έναν γύρο παρακινδυνευμένων διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα», κατέληξε.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΝΒ 22:24 13/05/2016

    «Να παραμείνουν οι πιέσεις»
    Ο σχολιαστής της Stuttgarter Zeitung εκφράζει την αντίθεσή του σε αυτήν την ανάγνωση της ελληνικής οικονομίας. «Από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας με τον συνασπισμό του η ελληνική οικονομία μαραζώνει. Με την πολιτική της μετωπικής αντιπαράθεσης απέναντι τους δανειστές ο Τσίπρας ώθησε τη χώρα το 2015 στα πρόθυρα της χρεοκοπίας» παρατηρεί και συνεχίζει: «Για τις ζημίες που προκάλεσε θα πρέπει τώρα να πληρώσουν οι Eυρωπαίοι φορολογούμενοι με το τρίτο πακέτο. Μόνο για τη στήριξη των τραπεζών χρειάστηκαν 5,4 δις ευρώ. Θα ήταν ανεύθυνο να επαινείται κι από πάνω αυτή η αναξιόπιστη πολιτική με ελάφρυνση του χρέους. Θα ενθάρρυνε την κυβέρνηση Τσίπρα να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο τις μεταρρυθμίσεις. Με την ελάφρυνση χαλαρώνουν οι πιέσεις για μεταρρυθμίσεις (…). Άρα δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για την ελάφρυνση του χρέους. Μπορεί κανείς να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι του 2018 για να δει εάν εφαρμόστηκαν οι δομικές μεταρρυθμίσεις. Διότι μόνο όταν καταστεί η ελληνική οικονομική ανταγωνιστική, θα μπορούσε τυχόν απομείωση του χρέους θα βοηθούσε στη βιωσιμότητα

  2. S. Porky 21:34 13/05/2016

    Μόνο λόγια ειν,αυτός. Γιατί δεν δίνει το καλό παράδειγμα; Ας δώσει κι η Αμερική τόν οβολό της; Θα πτωχεύσει άνευ πληρώσει ας πούμε, την επόμενη δώσω τού Δ.Ν.Τ ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.