ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιος θα είναι ο διάδοχός του

Παραιτείται ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ;

Όλο και πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να παραιτείται από τη θέση του έως το τέλος του χρόνου.
giounker

Αποστολή στο Στρασβούργο: Μαργαρίτα Αργυροπούλου

Δυόμιση μόλις χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο ισχυρός άνδρας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φέρεται να είναι ένα βήμα πριν την έξοδο.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Λουξεμβούργιος πολιτικός, τον υποχρεώνει να πει πρόωρο αντίο. Σημειώνεται ότι η θητεία του λήγει το 2019.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, επικρατέστερος διάδοχός του, είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος ήταν αρχικά και υποψήφιος το 2014, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε από τη διεκδίκηση. Ο Γερμανός πολιτικός εκλέγεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ διετέλεσε πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μπορεί οι δυο άνδρες να προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, (ο κ. Γιούνκερ εξελέγη με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), όμως και οι δύο θεωρούνται εξισορροπιστές και μεγάλοι υποστηρικτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αποτελούν ένα ισχυρό δίδυμο στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Μάλλον ο κ Γιουνκέρ δεν θέλει αν είναι στα πράγματα την ώρα που θα κατεβάσουν τους διακόπτες και τρέχει να την κάνει.Αν προλάβει…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.