• Ντόναλντ Τραμπ: O νέος πρόεδρος των ΗΠΑ

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Παστίτσιο με βασιλομανιτάρια, λάδι τρούφας και λιαστή ντομάτα

pastitsio-manitaria

Υλικά
...για τα μακαρόνια
500 γρ. μακαρόνια χοντρά
Αλάτι
...για τον κιμά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200 γρ βασιλομανιτάρια μουλιασμένα σε νερό και ψιλοκομμένα
2 κουτ σούπας λάδι τρούφας
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
400 γρ κιμά χοιρινό
450 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
1 αβγό χτυπημένο
1 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 ξυλάκι κανέλα
Αλάτι, πιπέρι
...για την μπεσαμέλ
½ φλιτζ. αλεύρι
½ φλιτζ. βούτυρο
2 ½ φλιτζ. γάλα χλιαρό
½ φλιτζ. μετσοβόνε τριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε όσο κρατάνε ακόμη (al dente) και τα στρώνετε στο ταψί. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτετε τον κιμά και τον σοτάρετε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει. Ρίχνετε τα ντοματάκια, τον βασιλικό, τα βασιλομανιτάρια, τις λιαστές ντομάτες και το λάδι τρούφας, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και βράζετε για 15 λεπτά περίπου. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και, μόλις κρυώσει ο κιμάς, προσθέτετε το χτυπημένο αβγό και την τριμμένη φρυγανιά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Ζεσταίνετε το βούτυρο και διαλύετε μέσα το αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα. Ενσωματώνετε και το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο και το τριμμένο τυρί.

Ρίχνετε τον κιμά στα μακαρόνια και ανακατεύετε να μοιραστεί ομοιόμορφα. Καλύπτετε το παστίτσιο με την μπεσαμέλ και το ψήνετε για 45΄-50΄ περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγή : www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.