ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΞΗΛΩΣΕΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ...

Δεν ξέρω αν η απόφαση να συζητηθούν και να ψηφιστούν το ασφαλιστικό και το φορολογικό με τη διαδικασία του κατεπείγοντος περιποιεί τιμή στην κυβέρνηση, η οποία για μια ακόμη φορά κάνει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που είχε υποσχεθεί και δεσμευθεί ότι θα πράξει. Ούτε ξέρω πόσο ελαστική μπορεί να είναι η συνείδηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να ψηφίσουν, χωρίς έστω μια τουφεκιά για την τιμή των όπλων, μέτρα που μέχρι πριν λίγους μήνες -όχι όταν ήταν στην αντιπολίτευση- απέρριπταν μετά βδελυγμίας.

Να δεχθώ ότι δεν το απαίτησαν οι δανειστές, αλλά το εισηγήθηκαν ο Γιούνκερ και ο Ολάντ ως κίνηση καλής θέλησης εκ μέρους της Αθήνας προκειμένου να αφαιρεθούν επιχειρήματα από τη Γερμανία και το ΔΝΤ ώστε να ψηφιστεί εγκαίρως και χωρίς τη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων η αξιολόγηση. Ναι, να το δεχθώ. Όμως κάποιος πρέπει να πει στον πρωθυπουργό, το οικονομικό επιτελείο, τον Πρόεδρο της Βουλή και τους λοιπούς ...συγγενείς ότι ένας νόμος, ο ασφαλιστικός, που ανατρέπει συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δεδομένα δεκαετιών και αλλάζει εκ βάθρων τη ζωή των πολιτών δεν μπορεί να συζητείται και να ψηφίζεται εντός 48 ωρών. Το κατεπείγον και το σαββατοκύριακο αποτελούν ύβρη και περιφρόνηση στον ασφαλισμένο, τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, τον άνθρωπο.

Από μια κυβέρνηση, έστω και κατ' ευφημισμόν της ριζοσπαστικής αριστεράς θα περίμενε κάποιος ένα τέτοιο νομοθέτημα να μην ψηφιστεί νύχτα και στα μουλωχτά -γιατί αυτή είναι η γνώμη που σχηματίζεται. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο αιφνιδιασμός δεν είναι σωστή τακτική. Αντίθετα βλάπτει σοβαρά αυτόν που τον επιχειρεί και εν προκειμένω την κυβέρνηση. Επιπροσθέτως, δίδεται η εντύπωση πως θέλουν να προκαταλάβουν αντιδράσεις βουλευτών, οι οποίες δεν μπορούν να αποκλειστούν στο μεσοδιάστημα μεταξύ εκτάκτου (9 Μαΐου) και τακτικού (24 Μαΐου) Eurogroup όταν θα αποκαλυφθεί όλο το εύρος των μέτρων που απαιτούν οι δανειστές.

Και βέβαια δεν είναι ήσσονος σημασίας η περίπτωση να ψηφιστούν το φορολογικό και το ασφαλιστικό και μετά η διαπραγμάτευση να σκαλώσει. Να έχει δηλαδή ψηφιστεί ο σκληρός πυρήνας των όσων απαιτούν οι δανειστές και μετά η κυβέρνηση να μείνει με το μπαστούνι στο χέρι. Σε κάθε περίπτωση θα περίμενε κάποιος από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για ένα νομοθέτημα το οποίο επαναλαμβάνω αλλάζει άρδην και για δεκαετίες τη ζωή των ανθρώπων, και μάλιστα με βίαιο τρόπο, θα περίμενε λοιπόν κάποιος γι' αυτό ειδικά το νομοσχέδιο να τηρηθεί η καλύτερη δυνατή κοινοβουλευτική διαδικασία και να υπάρχει άνεση χρόνου στους βουλευτές για να ζυμωθούν πριν ψηφίσουν.

Δεν είναι πολιτικό λάθος ή αθλιότητα, όπως είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, είναι και ανήθικο τη ζωή των ανθρώπων, και δη των ασφαλισμένων, να την αντιμετωπίζει η κυβέρνηση με τη λογική του "ψεκάστε, ψηφίστε, τελειώσατε". Και είναι δυό φορές λάθος και ανήθικο αυτό να γίνεται από ένα κόμμα και από πολιτικούς που στήριξαν την ύπαρξή τους και τις καριέρες τους σε θέσεις, συμπεριφορές και πρακτικές ακριβώς αντίθετες από αυτές που σήμερα υπερασπίζονται και προωθούν.

Και καλά το φορολογικό -που κι αυτό φωτιά και λάβρα είναι- μπορεί αύριο μια άλλη κυβέρνηση να το αλλάξει. Το ασφαλιστικό όμως; Πόσος καιρός θα χρειαστεί για να γίνουν αλλαγές προς το καλύτερο; Αν γίνουν, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης που, εκτός απροόπτου, θα διαδεχθεί, ως φαίνεται, τον Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία ουσιαστικά συμφωνεί με τις αλλαγές που επέρχονται. Επομένως, ο Τσίπρας κάνει τη βρώμικη δουλειά για τον Μητσοτάκη. Θα έλεγα ότι δεν υπάρχει αντίρρηση να την κάνει, αν αυτό θέλει. Όμως να πει και στους δικούς του να σταματήσουν αυτά τα ηρωϊκά και πένθιμα της αντίστασης που συνεχίζουν να τσαμπουνάνε, γιατί πλέον μόνο γέλωτα προκαλούν.

Και να ξέρει πως από τη Δευτέρα, που θα έχουν ψηφιστεί τα μέτρα, θα είναι εντελώς άλλο το τοπίο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Εχθρικό. Μέχρι τώρα υπήρχε φλυαρία για το τι είναι η δεν είναι σωστό, για το τι πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει. Από τη Δευτέρα θα έχουμε συγκεκριμένο νόμο και συγκεκριμένα μέτρα, που αναγκαία τα λες όχι όμως και φιλολαϊκά. Νόμο και μέτρα, τα οποία αν τα είχαν πάρει οι προηγούμενες κυβερνήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ξηλώσει τα πεζοδρόμια.

Πάντως, και σε τελική ανάλυση, ακόμη και δίκαιο να έχει -που δεν εχει- η κυβέρνηση στα λεγόμενά της γι' αυτά που θα νομοθετήσει δεν θα έπρεπε να τα αφήσει όλα για την τελευταία στιγμή. Τώρα, η κυβέρνηση που κατηγορούσε τους προηγούμενους για γερμανοτσολιαδισμό, δίνει την εντύπωση ότι, εκτός της προχειρότητας που τη χαρακτηρίζει, συμπεριφέρεται με εξοργιστικά πειθήνιο τρόπο στους δανειστές. Κι αυτό μόνον καλό για την εικόνα της δεν είναι. Και οπωσδήποτε δεν της περιποιεί τιμή. Κρίμα.

Δεν ξέρω αν ζούσε ο μπάρμπα Κώστας ο Βάρναλης τι σύνταξη θα έπαιρνε, είμαι όμως σίγουρος πως στην κυβέρνηση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα αφιέρωνε τον τελευταίο στίχο από τον Πρόλογο των Πολιορκημένων Σκλάβων του: Aχ, πού 'σαι, νιότη, πού δειχνες, πως θα γινόμουν άλλος...

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το ως άνω κείμενο γράφτηκε προκειμένου να ενισχυθεί το σωματείο μου η ΕΣΗΕΑ στον αγώνα που δίνει για να μην καταρρεύσει το ασφαλιστικό μας ταμείο (ΤΣΠΕΑΘ) και ο ιατροφαρμακευτικός μας φορέας (ΕΔΟΕΑΠ). Από τούδε και στο εξής, κύριοι της κυβερνήσεως και του Κοινοβουλίου, μιλάμε για τη δουλειά μας, την υγεία μας, τη ζωή μας. Και την υγεία και τη ζωή των παιδιών μας. Αυτή, για να 'μαστε εξηγημένοι, δεν ανήκει σε κανέναν πολιτικάντη... Ούγκαλο. Περιμένω και τους συναδέλφους δημοσιογράφους-βουλευτές να δω τι θα κάνουν αυτό το 48ωρο των ασφαλοκόπτων. Και κυρίως τι θα πράξουν στην ψηφοφορία...

8 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. NB 21:49 07/05/2016

  ΟΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΛΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

  Αθεοι και απάτριδες κουκουλοφόροι και μη, μπολσεβίκοι, από κοινού με το δεξιό χαβιεδότσουρμο, προσέβαλαν ιερά και όσια και για πρώτη φορά ματαίωσαν την στρατιωτική παρέλαση.

  Θεσσαλονίκη: Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση

  Αποχώρησε ενοχλημένος Κ. Παπούλιας
  Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

  • Γ. Παπανδρέου: Λέμε ένα μεγάλο «όχι» στις εξαρτήσεις 28/10/2011
  • K. Παπούλιας: Πατριώτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν μια εθνική επέτειο; 28/10/2011
  • Η ανακοίνωση της αστυνομίας 28/10/2011 18:21
  • Reuters: Διαμαρτυρίες και ματαιώσεις παρελάσεων στην Ελλάδα
  • 28/10/2011

  Διαδηλωτές εισήλθαν στο χώρο όπου θα γινόταν η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η διεξαγωγή της.
  Ο κ. Παπούλιας αποχώρησε από το χώρο της παρέλασης εκφράζοντας την ενόχλησή του για τα συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον του.
  Κ. Παπούλιας: Ντροπή τους…
  Κ. Παπούλιας: Ντροπή τους…
  «Δε θέλω να αποχωρήσω. Λυπάμαι πολύ, αλλά είναι ορισμένοι που θέλουν να ματαιωθεί αυτή η εκδήλωση», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Λυπάμαι για τους υβριστές. Διάλεξαν μια μέρα που είναι ντροπής τους. Και είναι και νέοι. Εμείς πολεμήσαμε για την Ελλάδα. Δεκαπέντε χρονών και πολεμούσα το ναζισμό και τους Γερμανούς, μη μου λένε τώρα »Παπούλια προδότη». Ποιος είναι προδότης; Να ντρέπονται. Να ντρέπονται. Τιμάω την πόλη, την τιμούσα χρόνια. Ερχομαι εδώ για να τιμήσω αυτή την ημέρα εδώ στη Θεσσαλονίκη, σε αυτή την ιστορική πόλη», πρόσθεσε.
  Γιαουρτοκαταπέλτη είχαν ετοιμάσει για τη »μάχη» εναντίον των »επισήμων»
  Μια πολεμική πολιορκητική μηχανή
  με βεληνεκές που μπορεί να στείλει ένα γιαούρτι από σημείο εκτός της απαγορευμένης ζώνης, κατευθείαν πάνω στην εξέδρα των επισήμων, ανακαλύφθηκε παραμονές της κρίσιμης παρέλασης
  *Καταιγίδα γιαουρτιών με τη βοήθεια ρωμαϊκού καταπέλτη, ετοίμαζαν για την ημέρα της παρέλασης, οι γνωστοί-άγνωστοι, που όπως φαίνεται θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να ξεπεράσουν από αέρος, τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και… τον έλεγχο στα σημεία προσέγγισης της παρέλασης.
  *Μονάδες της αστυνομίας, ύστερα από πληροφορίες, ανακάλυψαν ένα καταπέλτη έτοιμο για χρήση, κρυμμένο μέσα στους θάμνους της πλατείας.
  *Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε έλεγχο που έγινε στην ευρύτερη περιοχή, διαπιστώθηκε ότι λίγα μέτρα πιο δίπλα, βρίσκονταν κρυμμένα 30 γιαούρτια.
  *Μέσα στα γιαούρτια, βρίσκοταν ασύρματες μικροκάμερες, ώστε να καταγράψουν τις αντιδράσεις των επισήμων καθώς θα έβλεπαν τον κεσέ να να πλησιάζει, προκειμένου να ανέβουν μετά στο youtube.

  ΕΤΣΙ ΚΑΤΕΛΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

 2. Έχει δώσει μερικές πολύ καλές παραστάσεις ο πρωθυπουργός μας, αυτό είναι αλήθεια, αλλά προσωπικά δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή που έδωσε το 2013 στον Ορχομενό, όταν ανέβαινε στα τρακτέρ.

  υγ1 : Να μην το έχετε δεμένο πως επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο Μητσοτάκης.

 3. ΝΒ 15:28 07/05/2016

  ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ! Ο ΤΕΡΕΝΣ ΠΗΡΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ?

  (…) Πέραν τούτου ωστόσο, το θέμα του Παναγιώτη Νικολούδη φαίνεται να αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, καθώς ο δεύτερος σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες φέρεται να εξέφρασε αντιρρήσεις στη διατήρηση του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, σε ένα αντικείμενο με το οποίο είχε ασχοληθεί τους τελευταίους μήνες της προηγούμενης διακυβέρνησης και ο Τέρενς Κουίκ.

 4. Εκείνο τό ύγραφο τό έψαχνε και χάθηκε τό καημένο. Τό βλέπεις κι’ειναι γιά να σου λειώνει τήν καρδιά · /δειλό μοιραίο κι άβουλο αντάμα / λες και προσμενει κάποιο θάμα / (έγραφε κάποτε ο ποιητής.
  Από ποτέ γράφει ο Φελνικο πολιτικά άρθρα ειδικού σκοπού ; Βάζει τόν Οβολό του λέει γιά να είναι καλά στήν υγεία το σωματείο του, και αλίμονο σέ όποιον πολιτικάντη Ουγκαλο τής κυβέρνησης δέν συμπεριφερθεί ανάλογα.
  Τί έψαχνε τό άμοιρο τό ύγραφο εδώ πάει να μου σπάσει το κεφάλι…….μια εξήγηση ψάχνω ρε Φελνίκο. Για ποιον έγραφες τα αλλά σου άρθρα , ήταν αφιερωμένα στήν μάννα σου;

 5. Η ‘’μελέτη’’ του …αμελέτητου ασφαλιστικού, έγινε ΠΡΩΤΑ!!!
  ====================================================
  από τον ειδικό επιστήμονα και ανασφάλιστο επαγγελματία Παύλο .
  Αριστερά με τους καΜένους εντελώς….ευρωσοσιαλιστες ?
  Ποια κεντροαριστερά κύριοι?
  Με Πάκηδες, καΜένους, Χαϊκάληδες και Τερενσίες , θα σωθούμε?
  Και ο Χαϊκάλης υπουργός …για το ασφαλιστικό !
  Και ο Τερενσίας ο ..γρήγορος υπεύθυνος για το κυβερνητικό… ‘’έργο’’!

  Ο φοροφυγάς ,τζογαδόρος, ευρολάγνος ‘’καυλολόγος’’ ηθοποιός και βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, εξασφάλισε μια υπουργική θέση, υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων. Ηθελε να ψηφίσει Οχι στη συμφωνία, τον μετέπεισαν και κατόρθωσε, έτσι, να πάρει υπουργείο!
  Ο κ. Χαϊκάλης συμμετέχει στο υπουργικό σχήμα, στον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπεύθυνος για τις κοινωνικές ασφαλίσεις, κάτω από τον Γιώργο Κατρούγκαλο
  Ο δεξιόστροφος πολυπράγμων ‘’ κωμικός’’ για όλους και με όλους, είχε εκδηλώσει την σθεναρή πρόθεση να καταψηφίσει την συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση στη βουλή. Τελικά, ο κ. Χαϊκάλης ψήφισε Ναι στη συμφωνία, αλλά φαίνεται ότι εδόθη ως αντάλλαγμα υπουργικός θώκος για να μεταπειστεί.
  Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα του Τσίπρα για το ασφαλιστικό? Οι γνώσεις του κ. Χαϊκάλη για το χρηματιστήριο, τη φοροδιαφυγή, την πολιτική και όχι μόνο ‘’καυλολογία’’τον καθιστά ‘’μοναδικό’’ και ασυναγώνιστο υποψήφιο για την εκπόνηση της μελέτης του ασφαλιστικού προβλήματος. Επί πλέον, οι οικονομικές και διαστημικές γνώσεις του κ. Τέρενς θα μπορούσαν να συμβάλουν στην προσγείωση του κ. καΜένου εντελώς στον Άρη και στη συνέχεια στον..Ηρακλή.! Γιατί λοιπόν ο κ.Τσίπρας δεν χρησιμοποιεί το άφθονο ανθρώπινο.. υλικό που έχει στα ..πόδια του, παρά αγωνιά και προκαλεί προβλήματα και στον κ. Πάκη που έχει, ως συνήθως , μπερδέψει την βούρτσα με την… Κυψέλη?

 6. ΝΜαν. 13:44 06/05/2016

  Προδότης ο Γιώργος Παπανδρέου, ρε Αλέξη ?

  Κύριε Τσίπρα,
  ασεβήσατε και αποκαλέσατε προδότη τον Πρωθυπουργό της χώρας και επιχειρήσατε να του προσάψετε την μομφή και κατηγορία του εθνικού μειοδότη. Προπηλακίσατε και ευτελίσατε κάθε θεσμό και κάθε λειτουργία της πολιτείας. Σαμποτάρατε και διαλύσατε παράνομα, προκλητικά και ασύδοτα κάθε εισπρακτικό μηχανισμό παρανομώντας ώστε να οδηγήσετε την χώρα και την οικονομία στο χείλος του γκρεμού και στην πολυετή χρέωση, υποθήκευση στέρηση της εθνικής της φωνής και κυριαρχίας.
  Συμβιβαστήκατε με τον εαυτόν σας, τις ιδέες σας, την ιδεολογίας σας, με ξένους φορείς παραεξουσίας , διαπλοκής , τοκογλυφίας, όπως ‘’εξομολογούνται’’ πρώην και νυν στενότατοι συνεργάτες σας, ώστε ‘’ΞΑΦΝΙΚΑ»’’ από …3%, να γίνετε πρόσωπα της ημέρας.
  *Εξαγοράσατε συνειδήσεις και υποσχεθήκατε εκλόγιμες θέσεις σε πολιτικά λιπόψυχους και μικρόψυχους τυχοδιώκτες, τους οποίους πολύ καιρό είχατε ‘’προϊδεάσει’’ για τα σχέδιά σας, που ήταν εφαρμογές αλλότριων συμφερόντων και υποδείξεων.
  *‘’Χορηγήσατε’’ ασυλία στην ΑΘΛΙΑ καταστροφική και αντεθνική καραμαλήτικη κλίκα, που κατέστρεψε και χρεοκόπησε την Ελλάδα και συνεργαστήκατε με την μπουρδολογία, της ακροδεξιάς καΜένης δεξαμενής ηλιθιότητας, συκοφαντίας, φοροδιαφυγής και ψευδολογίας.
  *Συνεργαστήκατε για την παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο του ΕΝΤΙΜΟΥ υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κάνοντας χρήση και κατάχρηση της ύποπτα ‘’εισαχθείσης’’ και ειδικά προετοιμασμένης στην Γαλλία και την Ισπανία , λίστας Λαγκαρντ, ΔΥΟ μήνες ΠΡΙΝ φθάσει στα χέρια αρμοδίων, ‘’υπήρχε’’ ΗΔΗ στα χέρια δημοσιογράφου, φιλικά προσκείμενου προς τον Σύριζα.
  *Ποιον ρόλο ‘’έπαιξε’’ ο ακροδεξιός χώρος της συνεργασίας σας, στην βρόμικη, απαράδεκτη και φυσικά ‘’άχρηστη’’ λίστα, αφού η παρουσία της και η δημοσίευσής της, ‘’έδεσε’’ τα χέρια των αρμοδίων, για τους ειδικούς χειρισμούς που έπρεπε να κάνουν, προκειμένου ..κάτι να εισπράξουν, όπως έκαναν και οι ξένοι?
  *Τι ξέρουν, και πόσο είναι ‘’πνιγμένοι’’ μέχρι το λαιμό, άνθρωποι που σας παρέσυραν, προκειμένου να μην ενεργήσετε ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ώστε να μάθουμε τόσο τον ρόλο των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας, των ‘’μυστικών’’ γαλλόφωνων πολιτικών χαφιέδων και του πρεσβευτή μας τότε στη Γαλλία που την ‘’παρέλαβε’’ και ..ΕΧΑΣΕ το συνοδευτικό της ΕΓΡΑΦΟ?
  *Τι μπορείτε, εκτός της παραιτήσεως σας, να προσφέρετε σε τούτο τον’’ έρημο’’ και κατάξερο από ΕΛΛΗΝΕΣ τόπο, που κάποτε άνθιζε ο πολιτισμός και η δημοκρατία?
  *Παραιτήσου κ. Τσίπρα όσο είναι νωρίς, τώρα που μπορείς.
  Έχει ο καιρός γυρίσματα…
  ΥΓ.
  Το γεγονός και μόνο, ότι ο..Πάκης είναι πρόεδρος, αυτό φτάνει για να ‘’αυτοκτονήσετε’’ δημόσια και ..επώδυνα.

 7. ΤΣΙΠΡΑΣ 24 ΜΑΙΟΥ 2011

  Τσίπρας 2011 :[[ Αν αυτό που μας ζητάνε είναι να ξεπουλήσουμε μέχρι και την Ακρόπολη, τότε αρμόδιοι για να απαντήσουν είναι οι Έλληνες κι όχι ο κ. Παπανδρέου»]]

  Τι έλεγε ο Τσίπρας το 2011, όταν ο Παπανδρέου του ζητούσε συναίνεση!
  —————————————————————————————————–
  Έχουν περάσει περισσότερα από 4 χρόνια, όταν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζητούσε την ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, μεταξύ των οποίων και του ΣΥΡΙΖΑ και του επικεφαλής του Αλέξη Τσίπρα.
  Ωστόσο, τα πράγματα εκτυλίχθηκαν με τέτοιο τρόπο, ώστε ο Αλέξης Τσίπρας, που «πετροβολούσε» το 2011 κάθε έννοια συναίνεσης και σύμπραξης μπροστά στα δύσκολα, αλλά αναγκαία τότε μέτρα, να ζητάει σήμερα συναίνεση και ενώ έχουν γίνει εκλογές μόλις 2 μήνες πριν, τις οποίες προκάλεσε ο ίδιος με την παραίτησή του, για ένα Μνημόνιο, που διαπραγματεύτηκε μόνος του και έφερε ο ίδιος χάρη στην ερασιτεχνική και ανούσια διαπραγμάτευση 7 μηνών, που κατέληξε με το «βατερλώ» της 12ης Ιουλίου και αφού είχε προηγηθεί ένα
  ——————————————————————————————————————————————
  διχαστικό και άνευ ουσίας δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου.

  [[Κι όμως, η λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας ….]]

  **Ας θυμηθούμε όμως τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας στις 24 Μαΐου του 2011,
  ==========================================================
  όταν τον κάλεσε ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για να του ζητήσει τη στήριξή του μπροστά στα δύσκολα, που έρχονται, αφού εάν έπεφτε τότε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τότε τα πράγματα θα έπαιρναν πολύ επικίνδυνη τροπή, όπως και έγινε τελικά…
  Τώρα όμως, εν έτει 2015, ζητάει τη συναίνεση από τις πολιτικές δυνάμεις, που ο ίδιος δεν έδινε ως αντιπολίτευση τα προηγούμενα χρόνια…!

  Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Τσίπρα, μετά το πέρας της συνάντησης:
  ==================================================
  «Δεν ήρθα για να συζητήσω με τον κ. Παπανδρέου τη λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας. Ήρθα για να του πω ότι δεν πρέπει και δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε αυτό το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού. Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του με τις επιλογές του ενάμισι χρόνο τώρα έχουν οδηγήσει τη χώρα σε μια πρωτοφανή καταστροφή.

  Δεν έχει τη γενναιότητα να παραδεχθεί την αποτυχία, επιμένει σ’ αυτή την εγκληματική πολιτική, ψάχνει για συνένοχους και όχι για συναίνεση. Δεν μπορούμε να τη δώσουμε.

  Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Παπανδρέου είναι να φύγει .
  Αυτός ο λαός χρειάζεται να ζει με αξιοπρέπεια. Και πιστεύουμε ότι οι νέοι άνθρωποι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της νεολαίας και στην Ισπανία και αλλού και θα διεκδικήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια. Αν αυτό που μας ζητάνε είναι να ξεπουλήσουμε μέχρι και την Ακρόπολη, τότε αρμόδιοι για να απαντήσουν είναι οι Έλληνες κι όχι ο κ. Παπανδρέου»

  • Mνήμων 21:55 07/05/2016

   ΣΥΡΙΖΕΛ
   ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ

   Πού έγκειται ακριβώς η απορία; Η «πάνω πλατεία» και η «κάτω πλατεία» αποφάσισαν να ανοίξουν κοινό μέτωπο. Πού το περίεργο; Μα δύο χρόνια τώρα κοινό μέτωπο έχουν! Έριξαν μία «αντιμνημονιακή» στάχτη πάνω σε όλες τις ιδεολογίες τους, μασκαρεύτηκαν γενικώς και αορίστως σε «αγανακτισμένους», μουντζαδόρους αντισυστημικούς εκπρόσωπους του λαϊκού αισθήματος και θεώρησαν πως ξεμπέρδεψαν με τη συνείδησή τους. Διαχώρισαν την κοινωνία σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς και βρήκαν την εύκολη εξήγηση στους προβληματισμούς μιας ολόκληρης χώρας.

   Τί και αν κάποιοι από εμάς προβληματιζόμασταν; Τί και αν βλέπαμε ξεκάθαρα τα σημάδια πίσω από τις συναισθηματικές κραυγές και τα χαβαλέδικα λεϊζεράκια που έσκαγαν πάνω στο κτίριο της Βουλής και τις κάμερες στην οροφή του «Μεγάλη Βρετανία»; «Εθνοπροδότες» σε κρεμάλες έστηναν οι πάνω, φοιτητικές συνελεύσεις διοργάνωναν οι από κάτω. Ψάχνοντας τον ορισμό της ασάφειας απέναντι στον κοινό εχθρό.

   Το πράγμα όμως ξέφυγε. Ο κοινός εχθρός έπαψε να είναι η κυβερνητική πολιτική, και έγινε το Κοινοβούλιο, το πολίτευμα και οι θεσμοί. Ο καιρός πέρασε, οι «αγανακτισμένοι» διαλύθηκαν και το έδαφος έγινε πλέον γόνιμο για οποιαδήποτε αντιδημοκρατική, ολοκληρωτική νοοτροπία αυτοδικίας. Η ήδη πετσοκομμένη και παραπαίουσα θεσμική Δημοκρατία της σάπιας μεταπολίτευσης βάλλονταν σε κάθε ευκαιρία. Έγινε μόδα η μούντζα. Αντικατέστησε τον Λόγο. Η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή. Οι «Καμμένοι Έλληνες» των οποίων ο Πρόεδρος, σε προεκλογική του συνέντευξη παραδέχτηκε ότι δεν έχουν πρόγραμμα για την Παιδεία και την Υγεία, κέρδισαν επίσης το εισιτήριο, μαζί με τον ενισχυμένο ΣΥΡΙΖΑ του οποίου τα στελέχη επιδίδονταν σε αγώνα ασυναρτησίας και παραλογισμού σε κάθε τους δήλωση.

   Οι δύο «πλατείες» κατάφεραν τελικά και μπήκαν στη Βουλή και χθες ανακοίνωσαν επισήμως τους αρραβώνες τους. Το πιο αυτονόητο καπέλωμα λαϊκού συναισθηματισμού της μεταπολίτευσης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και το μούδιασμα ορισμένων ψηφοφόρων των ΑΝΕΞ.ΕΛ. και του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον διάχυτο.

   Είναι όμως λίγο αργά για μουδιάσματα. Όταν σπέρνεις αγανάκτηση εκτός θεσμικών πλαισίων, εκτός ισότιμου κοινωνικού διαλόγου και σοβαρού λόγου και σηκώνεις λάβαρα μίσους, διχασμού, ακατάσχετης συνωμοσιολογίας και αερολογίας άνευ στοιχειωδών επιχειρημάτων, τότε θερίζεις χρυσαυγίτες, Καμμένους και τσιπρόπαιδα. Και όποιοι συνεχίζουν να πιστεύουν πως οι πολιτικοί μιας χώρας είναι αυτοφυείς και αποκομμένοι από την ευρύτερη κοινωνική ψυχοσύνθεση και τις κοινωνικές ανάγκες, καλύτερα να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.