ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ηλικία 93 ετών

Πέθανε ο πρώην υπουργός Νίκος Αθανασόπουλος

Την τελευταία του πνοή άφησε το Σάββατο, σε ηλικία 93 χρονών, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, δικηγόρος και τέως αντιεισαγγελέας εφετών Νικόλαος Αθανασόπουλος.
athanasopoulos

Γεννήθηκε το 1923 στο Νεοχώρι Μεγαλουπόλεως Αρκαδίας, σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή Πατρών και εν συνεχεία στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρέτησε στο δικαστικό σώμα μέχρι τον βαθμό του αντεισαγγελέα εφετών.

Ως αντεισαγγελέας πρωτοδικών χειρίστηκε από κοινού με τον Χρήστο Σαρτζετάκη την υπόθεση της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη το 1963.

Ο Νικόλαος Αθανασόπουλος εξελέγη βουλευτής Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές 1977, 1981, 1985 και στην περιφέρεια Β’ Αθηνών στις εκλογές 1993. Διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών (1985-1986). Το 1991 δικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο για το επονομαζόμενο «σκάνδαλο του καλαμποκιού». Μετά την αποφυλάκιση του από τις φυλακές Κορυδαλλού επανεξελέγη βουλευτής στην Β’ Αθηνών (1993). Συνέχισε τη μάχιμη δικηγορία μέχρι το 2012. Ήταν παντρεμένος με την Αικατερίνη Αγγελάκη. Απέκτησε δύο γιους, τον Ανδρέα και τον Άγγελο.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στο παρεκκλήσιο Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κοιμητηρίου Μελισσίων στις 12.00 την Τετάρτη και η οικογένειά του θα επιθυμούσε αντί στεφάνου τα χρήματα να πάνε στα παιδικά χωριά SOS Ελλάδος.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. «Εις τούτον τον τόπον ουδεμία πράξης φιλοπατρίας δεν έμεινε ατιμώρητος»

  Εμ. Ροϊδης

 2. Στην Ελλάδα άπαντες οι έχοντες ονύχια αγωνίζονται να σπαράξωσιν τους έχοντες πτερά.

  Εμ. Ροϊδης

 3. Υπήρξαν και τίμιοι πολιτικοί , τίμιοι Δικαστικοί.
  Δες τε τώρα την διαφορά !
  Μερικούς το σύστημα οταν βρεθούν αντιμέτωποι , τους πάνε σε ειδικά δικαστήρια
  Προςπαθοντας Να μειώσουν το έργο τους
  και άλους τους δίνουν ανώτατα αξιώματα σαν αυτά του ΠτΔ , ΠτΑΠ , Υπουργών Δικαιοσύνης, για να τους ανταμείψουν για τις ..αδικείες τους και τα σφάλματά τους που προωθεί ένα μη ευνομούμενο παρακράτος .

 4. Τ.Π. 15:24 02/05/2016

  Καλό σου ταξίδι.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.