ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης

Πειθαρχική έρευνα για τους δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση Βγενόπουλου

Πειθαρχική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διερευνηθούν όσα περιγράφονται σε αναφορά που έχει καταθέσει ο εισαγγελέας εφετών Γιάννης Αγγελής σχετικά με χειρισμούς αρμοδίων δικαστικών παραγόντων στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου μεταξύ των οποίων και για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά την υποβολή αναφοράς από τον εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή που είχε στο παρελθόν χειριστεί θέματα δικαστικών συνδρομών ως ο αρμόδιος εισαγγελέας στο Τμήμα Εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών, για την υπόθεση Βγενόπουλου ,κίνησε την κατά το νόμο προβλεπόμενη διαδικασία ελέγχου των όσων ο κ. Αγγελής κατήγγειλε.

Στην αναφορά του ο εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής κάνει λίγο ευθύνες σχετικά με χειρισμούς στην υπόθεση Βγενόπουλου τόσο εκ μέρους της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου όσο και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιςίδωρο Ντογιάκο αλλά και για άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επί του θέματος αυτού σε ανακοίνωσή του απαντώντας σε δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου αν έχει προχωρήσει σε πειθαρχική έρευνα τονίζει μεταξύ άλλων ότι «Η πειθαρχική διαδικασία κατά δικαστικών λειτουργών είναι κατά τον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων μυστική».

Παράλληλα η ίδια η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου από καιρό και συγκεκριμένα από 25 Φεβρουαρίου έχει διατάξει έρευνα -ποινική προκαταρκτική- προκειμένου να ερευνηθούν τα καταγγελλόμενα από τον εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή, ότι προσπάθησαν να τον εμποδίσουν και να μην εκτελούνται τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς την Κύπρο για την υπόθεση Βγενόπουλου.

Την έρευνα έχει αναλάβει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Μανώλης Ρασιδάκης και ως σήμερα αν και έχει κληθεί δεν έχει καταθέσει ο εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.