ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιδιωτικοποιήσεις

Πιτσιόρλας: Τον Ιούνιο κλείνει η συμφωνία για το Ελληνικό

Τον Ιούνιο θα έχουν λυθεί οι λεπτομέρειες και τα ανοιχτά θέματα αναφορικά με την παραχώρηση του Ελληνικού, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας.
stergios-pitsiorlas

Σύμφωνα με τον κ.Πιτσιόρλα, η κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει κάποιες πτυχές της σύμβασης, παρότι τα βασικά της σημεία και το τίμημα της αποκρατικοποίησης δεν αλλάζουν. "Μας πιέζει ο χρόνος", είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας και την παρέμβαση των δανειστών.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ στάθηκε και στο ρόλο-κλειδί της τοπικής κοινωνίας: "Αν δεν υπάρξει συναίνεση κατ’ αρχήν των τοπικών κοινωνιών, τόσο μεγάλο έργο δεν μπορεί να προχωρήσει", είπε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ. "Η πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε, θέλουμε όμως με το τελικό προχωράμε να έχουν λυθεί οι ανησυχίες και οι ενστάσεις", προσέθεσε.

Αναφορικά με τη σύσταση του νέο υπερταμείου, ο κ.Πιτσιόρλας είπε πως "η ιδέα είναι σωστή" και πως η Ελλάδα οφείλει να "κάνει τα πάντα" ώστε να αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία της, καθώς αυτό αποτελεί "κλειδί" για την έξοδο από τη λιτότητα που έχει φέρει η κρίση. Εξήγησε πως η διαφορά του με το ΤΑΙΠΕΔ είναι πως λόγω της μεγάλης του διάρκεια μπορεί να επιλέξει και άλλες μορφές αξιοποίησης της περιουσίας πλην της απλής παραχώρησης. "Έχει ευελιξία", είπε χαρακτηριστικά. Επίσης τόνισε πως το 50% από τα έσοδα δεν θα πάνε στην αποπληρωμή του χρέους.

Για την αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, είπε πως "το τίμημα είναι εξαιρετικά υψηλό" και
Χαρακτήρισε "γενναίο" τον Αλέξη Τσίπρα που παίρνει δύσκολες αποφάσεις, προσθέτοντας ότι δεν κρατά πικρία για τους υπουργούς Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και Ενέργειας Πάνο Σκουρλετη και τα όσα έχουν καταλογίσει στον ίδιο και το ΤΑΙΠΕΔ. Εξάλλου φάνηκε αισιόδοξος ότι ο στόχος των εσόδων ύψους 6 δισ. ευρώ ως το 2018 είναι επιτεύξιμος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.