ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ανεξάρτητη αρχή δημοσίων ενώνει τους ευρωπαίους εφοριακούς που αντιδρούν στη δημιουργίας της

Πόλεμος μεταξύ εφοριακών και κυβέρνησης

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αναμένεται να προχωρήσουν οι εφοριακοί συνεπεία της δημιουργίας της νέας ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων.
efories

Η μετάταξη τους από το υπουργείο Οικονομικών στη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενδεχομένως τους μεταλλάσσει από δημόσιους υπάλληλους του υπουργείο Οικονομικών κάτι που πιθανόν να οδηγεί στην απώλεια των ευεργετημάτων που συνεχίζουν να έχουν οι υπάλληλοι του δημοσίου.

Το περίεργο είναι ότι οι εφοριακοί αντιδρούν και στην κατάργηση του ιεραρχικού ελέγχου. Δηλαδή από την 1η Ιανουαρίου 2017 δεν θα μπορεί να τους ελέγξει ο υπουργός Οικονομικών ούτε να παρέμβει στη διαδικασία των ελέγχων. Αν και θα περίμενε κανείς ότι οι εφοριακοί θα ζητούσαν να μπει ένα τέλος στον κρατικό παρεμβατισμό εν τούτοις και προκειμένου να μην χάσουν τα προνόμια τους, τον επιζητούν κατά κάποιο τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησαν από τον πρόεδρο της Ένωση Εργαζομένων σε Οικονομικές Υπηρεσίες στην Ευρώπη, να παρέμβει έστω και με μήνυμα του για τις επερχόμενες αλλαγές. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η UFE και τα μέλη της καταδικάζουν με τον πιο αυστηρό τρόπο το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης, ελέγχου και είσπραξης φόρων. Τέτοιες αρμοδιότητες δημοσίου συμφέροντος πρέπει να παραμένουν στον τομέα ευθύνης των Υπουργείων Οικονομικών, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θέλουμε επίσης να επανεπιβεβαιώσουμε αταλάντευτα την απόλυτη ανάγκη να συνεχίσουν οι δημόσιοι λειτουργοί να έχουν υπ' ευθύνη τους τις οικονομικές αρμοδιότητες μέσα στο αυτονόητο δημοκρατικό πλαίσιο και υπό τον αποκλειστικό έλεγχο των κυρίαρχων εκλεγμένων κυβερνήσεων. Καταδικάζουμε απερίφραστα την προσπάθεια αυτή εξάρθρωσης του δημόσιου φοροεισπρακτικού μηχανισμού με όλα όσα αυτή συνεπάγεται για την αληθινή ανεξαρτησία των στελεχών της διαχείρισης κρατικών εσόδων και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τις συνθήκες εργασίας τους, τις απολαβές τους και τα δικαιώματά τους με την ευρύτερη έννοια.

Η πολιτική αυτή που προσπαθεί να εφαρμόσει η Τρόικα είναι σκέτη ανοησία - από πολιτική, οικονομική και κοινωνική άποψη! Τέτοιες επιλογές θα μπορούσαν αύριο να επεκταθούν και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση υπονομεύοντας τις βασικές αξίες της Δημοσιονομικής και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης! Βάλλεται βάναυσα η ίδια η έννοια της δημόσιας υπηρεσίας, ενώ τίθεται υπό αμφισβήτηση ο θεμελιώδης ρόλος και η εθνική κυριαρχία του κάθε κράτους».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.