AUTO - MOTO

Πόσο ασφαλή είναι τα supercars;

Το γνωστό για την αυστηρότητά του, IIHS, το αμερικανικό Ινστιτούτο Ασφάλειας Εθνικών Οδών δηλαδή, δημοσίευσε τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης τριών αμερικανικών Supercars. Στο video και τις εικόνες μπορείτε να δείτε τη ζημιά δια γυμνού οφθαλμού, ωστόσο σε αυτές τις περιπτώσεις εκείνο που μετράει είναι η ζημιά που προκαλείται στους επιβάτες.

Σε αυτόν τον τομέα φαίνεται πως κανένα από τα Ford Mustang, Dodge Challenger και Chevrolet Camaro δεν καταφέρνει να αποσπάσει την κορυφαία βαθμολογία. Χειρότερο από όλα είναι το Challenger που αποτυγχάνει στην πλαγιομετωπική σύγκρουση με 40mph και βαθμολογείται ως απλός αποδεκτό στην ανθεκτικότητα της οροφής καθώς και στην προστασία από τα προσκέφαλα.

crashtest_muscle9

Σε καλύτερη μοίρα είναι το Ford Mustang που παίρνει τέσσερα «καλώς» στα παραπάνω καθώς και στην πλευρική πρόσκρουση, αλλά ένα απλώς αποδεκτό στην πλαγιομετωπική σύγκρουση και μόνο το Chevrolet Camaro φαίνεται να διασώζεται από τις συγκεκριμένες δοκιμές. Το Camaro βαθμολογείται καλώς σε όλους τους τομείς πλην της ανθεκτικότητας της οροφής που η βαθμολογία περιορίζεται στο αποδεκτό.

crashtest_muscle8

Παρόλα αυτά το Dodge και το Ford διαθέτουν σύστημα αποφυγής της σύγκρουσης και αυτό ανεβάζει τη συνολική τους βαθμολογία σε αντίθεση με το Camaro που δεν διαθέτει αντίστοιχο σύστημα και έτσι δεν πληροί τα κριτήρια του IIHS στον συγκεκριμένο τομέα.

crashtest_muscle4
Συνολικά η εικόνα των τριών αμερικανικών supercars δεν θεωρείται ικανοποιητική ούτε από τους ανθρώπους του ινστιτούτου, ούτε φυσικά και από τον διεθνή τύπο που ήδη έχει αναδείξει το συγκεκριμένο ζήτημα. Με βάση την ανακοίνωση του IIHS για να βαθμολογηθεί ένα αυτοκίνητο ως top safety από το ινστιτούτο πρέπει να πληροί τουλάχιστον ένα «καλώς» στις πέντε προαναφερθείσες κατηγορίες καθώς και στα συστήματα αποφυγής πρόσκρουσης. Μάλιστα υπάρχει και top safety+ το οποίο εξασφαλίζουν τα οχήματα που βαθμολογούνται με άριστα και όχι απλώς καλά ή πολύ καλά στις παραπάνω κατηγορίες.

crashtest_muscle1

Το άρθρο δημοσιεύθηκε από το www.highoctane.gr
[Πηγή : IIHS]

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.