ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά κατά της κυβέρνησης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Προετοιμάζονται για «καυτό» τετραήμερο στη Βουλή

Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με αφορμή -και- το νέο πολυνομοσχέδιο που εισέρχεται σήμερα στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή.
gennimatavoyli

Με την ίδια την Φώφη Γεννηματά να περιγράφει τον Αλέξη Τσίπρα ως τον «πιο πρόθυμο πρωθυπουργό στην ΕΕ», σημειώνοντας ότι «έχει παραιτηθεί άνευ όρων» και πως «τα έχει δώσει όλα στον κύριο Σόιμπλε», στη Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζονται για ένα ‘καυτό’ τετραήμερο αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Ήδη, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει δώσειτο στίγμα της στάσης που θα κρατήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, σημειώνοντας ότιδεν υπάρχει καμία περίπτωση οι βουλευτές της να ψηφίσουν τους φόρους ή τον ‘κόφτη’.Το ίδιο λέει για το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, τουλάχιστον στον βαθμό που ισχύουνόσα ακούγονται περί αρμοδιοτήτων που δίνονται στην τρόικα να ασκεί βέτο. Αντιστοίχως,για τις ρυθμίσεις στο θέμα των κόκκινων δανείων, σημειώνει ότι δενδιασφαλίζεται η πρώτη κατοικία, παρά μόνο προσωρινά, ως το τέλος του 2017 καιμε όριο αντικειμενικής αξίας τις 140.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, στο ΠΑΣΟΚ μιλούν για ψέματα της κυβέρνησης,και περιγράφουν ως τα ‘πρώτα’ από τα ‘μεγάλα θύματα’ του νέου Ασφαλιστικού, τουςπάνω από 100.000 χαμηλοσυνταξιούχους που θα χάσουν το ΕΚΑΣ, χάνοντας έτσι ένασημαντικό μέρος του εισοδήματός τους και καλούμενοι επιπλέον να επιστρέψουν ταχρήματα που έχουν λάβει με αυτή την μορφή από την αρχή του έτους.

Η κριτική τους όμως, δεν σταματά εκεί. Επεκτείνεται και στουςχειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό, αφού ‘χρεώνουν’ τόσο σε αυτήν, όσοκαι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την αναστολή των διαδικασιών ασύλου που οδηγούνστην μετεγκατάσταση προσφύγων για το φθινόπωρο. Παρατηρούν ακόμα πως ταελληνικά νησιά μετατρέπονται σε χώρους περιορισμού και τελικά σε ‘φυλακές’προσφύγων, με τις ελληνικές και ευρωπαϊκές καθυστερήσεις να δημιουργούνσυνθήκες εγκλωβισμού. «Δυο μήνες μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τοπροσφυγικό, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση γίνεται λαγός όταν της ζητείται απότην ΕΕ να υιοθετήσει αμφιλεγόμενα μέτρα και χελώνα όταν πρέπει να εφαρμόσειμέτρα προς το συμφέρον των προσφύγων και της ελληνικής κοινωνίας», λένε.

Σε αυτό το κλίμα, στην Χαριλάου Τρικούπη, όχι μόνο δεν διαβλέπουν καμία διέξοδο προς την ανάπτυξη, καταλογίζοντας μάλιστα ανικανότηταστην κυβέρνηση, αλλά αντίθετα προβλέπουν εκλογές. Αρνούμενοι οι ίδιοι να γίνουν‘δεκανίκι της κυβέρνησης’ για την παραμονή της στην εξουσία, όπως λένε,σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός είναι απομονωμένος πολιτικά και κοινωνικά. Για αυτόκαι προβλέπουν πρόωρες εκλογές, όταν η κατάσταση φτάσει στο μη περαιτέρω.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Το ΠΑΣΟΚ μάλλον έχει ξοφλήσει, δεν πρόκειται να ξανασηκώσει κεφάλι εάν δεν ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. Το νέο δεδομένο είναι πως παραδοσιακοί του ψηφοφόροι χρεώνουν στα στελέχη του κόμματος πως έκαναν τα αδύνατα δυνατά ώστε να έρθει η λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.