ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΕΛ.ΑΣ>

Πρώην στέλεχος ΠΑΕ κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός σε εμπρησμούς εναντίον Ι.Χ. αυτοκινήτων

Διασυνδέσεις με ομάδα της λεγόμενης ρωσικής μαφίας, της οποίας ως «εγκέφαλος» κατηγορείται 38χρονος Αρμένιος ισοβίτης, φαίνεται ότι είχε άτομο που κατά το παρελθόν διετέλεσε στέλεχος μεγάλης ΠΑΕ και το οποίο κατηγορείται για εμπλοκή σε εμπρησμούς αυτοκινήτων, όπως αποκάλυψε έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρέθηκαν δύο εμπρησμοί που διαπράχθηκαν πέρσι στην Ξάνθη και την Αθήνα, ο πρώτος με στόχο Ι.Χ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας συγγενικού προσώπου του τεχνικού της ΠΑΕ Ξάνθης Ραζβάν Λουτσέσκου, και ο δεύτερος εναντίον Ι.Χ. αυτοκινήτου που ανήκει στη σύζυγο γνωστού μάνατζερ ποδοσφαιριστών.

Όπως ανακοίνωσε, στη διάρκεια παρουσίασης, ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Νίκος Ζησιμόπουλος, ως ηθικός αυτουργός των δύο παραπάνω εμπρησμών φέρεται το συγκεκριμένο στέλεχος της ΠΑΕ, ο ρόλος του οποίου στην εταιρία αφορούσε -κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες- το κομμάτι της επικοινωνίας των οργανωμένων οπαδών της ομάδας, σε παλιότερες διοικήσεις του ποδοσφαιρικού συλλόγου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ασφάλειας, οι εμπρηστικές ενέργειες έγιναν κατ' εντολήν του 38χρονου Αρμένιου, κρατούμενου στις φυλακές Τρικάλων για δύο δολοφονίες, και διαπράχθηκαν από μέλη τα οποία στρατολογούσε και ήλεγχε ο ίδιος, μέσα από τις φυλακές. Το πολυμελές κύκλωμα είχε εξαρθρωθεί πέρσι τον Οκτώβριο και η δράση του συνδεόταν με εκβιάσεις σε τουλάχιστον είκοσι καταστήματα της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, κυρίως με «φρουτάκια», από τους ιδιοκτήτες των οποίων η οργάνωση εισέπραττε από 250 έως 1.000 ευρώ, μηνιαίως.

Σε επιχείρηση που έγινε τότε συνελήφθησαν 19 φερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον 34 συνεργών τους. Κατά την ίδια επιχείρηση είχε συλληφθεί 38χρονος αστυνομικός του τμήματος Μεταγωγών Θεσσαλονίκης με την κατηγορία ότι διοχέτευσε -για λογαριασμό του Αρμένιου κακοποιού- ναρκωτικές ουσίες σε έγκλειστους των φυλακών Τρικάλων, μέσω κρατούμενων που βρίσκονταν για δικαστικές υποθέσεις στη Θεσσαλονίκη. Ο αστυνομικός κρίθηκε προφυλακιστέος και τέθηκε σε διαθεσιμότητας.

Μετά το «μπαράζ» των συλλήψεων, ο ανακριτής Θεσσαλονίκης ζήτησε από την Ασφάλεια να συνεχιστεί η έρευνα για τη δράση του κυκλώματος. Πράγματι, από την περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε η εμπλοκή επιπλέον 34 ατόμων στην εγκληματική οργάνωση, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 15 εξ αυτών. Όπως διαπιστώθηκε, το ίδιο κύκλωμα φαίνεται να συνδέεται με συνολικά τέσσερις εμπρηστικές ενέργειες που έγιναν κατά τη διάρκεια του 2015.

Οι δύο εξ αυτών είχαν ως στόχο τους παραπάνω αθλητικούς παράγοντες, ενώ ο Ν. Ζησιμόπουλος δεν αποκάλυψε τα κίνητρά τους, αποκλείοντας -πάντως- κατόπιν διευκρινίσεων το ενδεχόμενο να συνδέονται με στημένους αγώνες ή ποδοσφαιρικό τζόγο.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος εμπρησμός έγινε στις 30 Αυγούστου σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου στην περιοχή της Ξάνθης, όπου οι δράστες έκαψαν το Ι.Χ. αυτοκίνητου ξαδέλφου του προπονητή της ΠΑΕ Ξάνθης Ρ. Λουτσέσκου. Ο δεύτερος ακολούθησε λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 14 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, όπου έγινε παρανάλωμα του πυρός όχημα ιδιοκτησίας της συζύγου γνωστού ποδοσφαιρικού μάνατζερ. Μάλιστα, την ίδια μέρα μέλος της οργάνωσης εκτόξευσε δια τηλεφώνου απειλές κατά της ζωής του μάνατζερ.

Κοινός παρονομαστής των δύο επιθέσεων -σύμφωνα με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στις εισαγγελικές Αρχές- αποτελεί το γεγονός ότι ως ηθικός αυτουργός φέρεται το πρώην στέλεχος της ΠΑΕ που κατηγορείται ότι είχε «παρτίδες» με το κύκλωμα. Την εκτέλεση των παραγγελιών (όλων των εμπρησμών) ανέλαβε «ομάδα κρούσης» που λειτουργούσε υπό την καθοδήγηση του 38χρονου Αρμένιου. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, στη δεύτερη επίθεση συμμετείχε άτομο που φαίνεται ότι είχε υπαλληλική σχέση με την ίδια ΠΑΕ.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους δύο εμπρησμούς, αυτοί σημειώθηκαν στις 10 Μαρτίου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης με στόχο Ι.Χ. αυτοκίνητο ημεδαπού και για λογαριασμό πρώην συνεργάτη του Αρμένιου ισοβίτη, εξαιτίας μεταξύ τους οικονομικής διαφοράς, και στις 2 Οκτωβρίου 2015 σε κατάστημα με «φρουτάκια» στη Θεσσαλονίκη για ανταγωνιστικούς λόγους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.