ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με τρίποντο του Σπανούλη στο τέλος

Απίστευτο ματς, θρυλικό πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό

Σε ένα ονειρώδες ντέρμπι με δύο παρατάσεις, ο Ολυμπιακός νίκησε 82-81 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και κατέκτησε το πρωτάθλημα μπάσκετ.  

Σε ένα απίστευτο ματς, που θα γράψει ιστορία, ο Ολυμπιακός νίκησε στο κλειστό του ΟΑΚΑ και με 3-1 νίκες στη σειρά, κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα μπάσκετ. Χρειάστηκαν δύο παρατάσεις και ένα απίστευτο τρίποντο στο φινάλε από τον Βασίλη Σπανούλη για να γραφτεί ο επίλογος ενός τρομερού τέταρτου τελικού.

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο πρώτο δεκάλεπτο του ντέρμπι, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας. Οι Πειραιώτες βρέθηκαν μπροστά με 0-5, 2-8 και 2-13, μέχρι να μπει ο Διαμαντίδης στο παρκέ (στο τελευταίο του επίσημο ματς στο ΟΑΚΑ) και με συνεχόμενους πόντους να ξαναβάζει στο ματς τους γηπεδούχους. Το ματς πλέον είχε αποκτήσει χαρακτήρα ντέρμπι, εξ ου το 16-19 της πρώτης περιόδου.

Στη δεύτερη περίοδο το ματς ήταν εξίσου συγκλονιστικό με Διαμαντίδη και Παπανικολάου να σκοράρουν και να κρατούν όρθιες τις ομάδες τους. Μάλιστα, στο 14ο λεπτό ο Παναθηναϊκός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (26-24), αλλά ο Ολυμπιακός ήταν σκληρό καρύδι και δεν άφηνε τους
«πράσινους» να πάρουν ανάσα (35-31 το ημίχρονο μετά από 5 συνεχόμενους πόντους του Φώτση).

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά με δύο τρίποντα από Μάντζαρη και Σπανούλη, σε μία εικόνα παρόμοια με αυτή των πρώτων λεπτών της πρώτης περιόδου. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 11 πόντους διαφορά, αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να τη μαζέψει για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο στο
50-52.

Η τελευταία περίοδος ήταν συγκλονιστική με τις ομάδες να πηγαίνουν καλάθι-καλάθι και το ματς να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Με το 63-63 στο σκορ, ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να πάρει το ματς στην τελευταία επίθεση, με τρίποντο του Σπανούλη, αλλά ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» αστόχησε σε τρίποντο και το ντέρμπι πήγε στην παράταση.

Συγκλονιστική και η παράταση όπου παρακολουθήσαμε απίστευτα πράγματα, τρομερά καλάθια και αξέχαστες στιγμές, αλλά νικητή πάλι δεν είχαμε. Το 71-71 έγραψε την ιστορία του έξτρα πενταλέπτου (με απίστευτο τρίποντο Μάντζαρη) και οδηγηθήκαμε σε δεύτερη παράταση.

Εκεί ο μεγάλος Σπανούλης έκρινε την ιστορία του αγώνα. Με τρίποντο στο φινάλε, «έγραψε» το 82-81 για τον Ολυμπιακό, ο οποίος μετά από ένα μεγαλειώδες παιχνίδι είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής Ελλάδας (με 3-1 στη σειρά).

photo

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 35-31, 50,52, 63-63 (κ.α), 71-71 (α΄παρ.), 81-82(β΄παρ. )

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.