Neo

«Ψυχρολουσία» στο ΠΑΣΟΚ, χαμόγελα στο Μαξίμου

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, δεν έχει κρύψει την υποστήριξή του προς την κυβέρνηση, αλλά και την άποψή του ότι οι Σοσιαλδημοκράτες δεν μπορεί παρά να συνεργάζονται με την Αριστερά.
pitela

Ως εκ τούτου, μπορεί να έμεινε σχεδόν… κρυφό, αλλά τα ίδια είπε ο Πιτέλα και στην μαγνητοσκοπημένη δήλωση-χαιρετισμό για την πανελλαδική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης! Ο Πιτέλα, ούτε λίγο ούτε πολύ, απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, τους κάλεσε να… συνεργαστούν με την Αριστερά, ενώ απέφυγε να αναφερθεί στην λέξη «Κεντροαριστερά», «παγώνοντας» το ΠΑΣΟΚ και δίνοντας… χαμόγελα στο Μαξίμου. «Μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις και κάτω από αυτές τις πιέσεις η ευρωπαϊκή Αριστερά έχει μια ιστορική ευθύνη να προστατέψει το ευρωπαϊκό όνειρο δίνοντας του μια νέα ώθηση. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερο από άλλη φορά, είναι καθοριστικής σημασίας να προωθήσουμε τις ιδέες, τις
αξίες και τους στόχους της Αριστεράς», επισήμανε ο Τζιάνι Πιτέλα, που χρησιμοποιούσε σε όλο το μήνυμά του την λέξη «Αριστερά», αποφεύγοντας να μιλήσει για σοσιαλδημοκρατία.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Πιτέλα Δεν πρόσφερα στον Αλέξη Τσίπρα θέση στην οικογένειά μας
  ====================================================
  Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, σε απαντητική του επιστολή προς τους PES Activists Ελλάδας και τις αιτιάσεις τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την πολιτική τους οικογένεια διαβεβαιώνει

  ότι: «Δεν πρόσφερα στον Αλέξη Τσίπρα θέση στην οικογένειά μας».
  =================================================
  «Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ποτέ δεν «πρόσφερα στον Αλέξη Τσίπρα θέση στην οικογένειά μας».

  *Συνάντησα τον κ. Τσίπρα στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 και συζητήσαμε το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, καθώς και την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης. Επανέλαβα την υποστήριξή μου στην πλήρη εφαρμογή του τρίτου δανειακού προγράμματος», λέει στην επιστολή του,

  προσθέτοντας ότι κατέστησε ακόμα σαφή την αντίθεσή του με τη συμμαχία μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ.
  ==========================================================================

  *«Θεωρώ την απόφαση του κ. Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση με το κόμμα της δεξιάς ΑΝΕΛ, ένα στρατηγικό λάθος που θα μπορούσε να επηρεάσει άσχημα την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα», γράφει.
  «Ποτέ δεν υπήρξε θέμα συμμετοχής στην ομάδα μας», επαναλαμβάνει ο Τζιάννι Πιτέλλα, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «σε κάθε περίπτωση, πριν από οποιαδήποτε επιλογή που αφορά στο μέλλον της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και στη στρατηγική της έναντι των οποιουδήποτε άλλου ελληνικού κόμματος, θα έχει προηγηθεί συζήτηση με τους συντρόφους μας από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, που είναι ήδη επίσημα
  ————————————————————————————————————————–
  μέλη της Ομάδας S&D».

  Υπενθυμίζεται ότι στη δική τους επιστολή οι PES Activists,
  αναφέρονταν σε μία σειρά από λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την οικογένεια των
  ============================================================================
  Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Ευρώπη, αναφέροντας μεταξύ αυτών την ‘συνειδητή συμμαχία’ του Αλέξη Τσίπρα με τους ‘ακροδεξιούς ρατσιστές και συνωμοσιολόγους’ των ΑΝΕΛ.

  «Ήταν ο κ. Τσίπρας εκείνος ο οποίος ονόμασε τον κ. Ολάντ «Ολαντρέου»,
  =========================================================
  προσπαθώντας να αποδείξει ότι η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη έχει «πεθάνει»,

  εκείνος ο οποίος συνέκρινε το ΠΑΣΟΚ με τη χούντα και τους υπουργούς με δικτάτορες όπως ο Πινοσέτ,
  —————————————————————————————————————————–
  διατηρώντας όμως ταυτόχρονα τις στενές σχέσεις του κόμματός του με καθεστώτα αμφίβολης δημοκρατικής νομιμοποίησης», έγραφαν σε άλλο σημείο οι συντάκτες της επιστολής, που αναφέρονταν
  ακόμα στους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στον Μάρτιν Σουλτς, κατά τη
  ————————————————————————————————–
  διάρκεια των τελευταίων Ευρωεκλογών, κ.ο.κ

  «Ο κ. Τσίπρας, την περασμένη Δευτέρα, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, σχημάτισε κυβέρνηση
  ========================================================================
  συνεργασίας με το ακροδεξιό, ακραίο και συνωμοσιολογικό κόμμα των ΑΝΕΛ.

  Δεν ήταν υποχρεωμένος ούτε από το εκλογικό αποτέλεσμα ούτε από την ιδεολογία του να πράξει έτσι.
  ———————————————————————————————————————————-
  Ήταν ξεκάθαρα επιλογή του. Ενώ αδικαιολόγητα αρνούνταν κάθε συζήτηση με προοδευτικές δυνάμεις όπως
  ————————————————————————————————————————
  το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, επέλεξε να συγκυβερνήσει με τον κ. Καμένο, τον άνθρωπο που κάνει καριέρα
  —————————————————————————————————————————-
  διακονώντας ότι «μας ψεκάζουν», πριν ακόμα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα και φυσικά χωρίς καμία συμφωνία για προοδευτικές πολιτικές αλλαγές.

  Ακόμα χειρότερα, στελέχωσε το Υπουργικό του Συμβούλιο με αντιευρωπαϊστές, αντισημίτες που ασειεύονται με το Oλοκαύτωμα, ομοφοβικούς και εθνικιστές.

  Είναι πραγματικά εύλογο να αναρωτηθεί κανείς τι σχέση έχουν οι σύντροφοι του Nigel Farage και του David Cameron με τις αξίες της Σοσιαλδημοκρατίας, που πρεσβεύει η οικογένειά μας», έλεγαν, χαρακτηρίζοντας ‘αχρείαστη κίνηση αβροφροσύνης’ το να προσφέρουν οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες μία θέση στην πολιτική τους οικογένεια στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. «Η Σοσιαλδημοκρατία είναι μια κοινή υπόθεση αξιών και όχι αριθμών.
  Οι αριθμοί αλλάζουν αλλά οι αξίες κάνουν τον κόσμο να αλλάξει», κατέληγαν.
  ==============================================================

 2. nb 16:27 17/05/2016

  ΠΟΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ κουκουλώθηκε (σήμερα) στη Βουλή!
  5/06/2016
  Το ηθικό πλεονέκτημα…που λέγαμε.
  Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που απαλλάσσει τον Σταθάκη από ποινικά αδικήματα κατάχρησης και κακοδιαχείρησης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης..
  Οπως εγινε γνωστό μεταξύ των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο Ασφαλιστικό είναι και αυτή που καταργεί καταλογισμούς σε στελέχη του Πανεπιστημίου Κρήτης για κακοδιαχείριση κονδυλίων, μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται αστικά και ποινικά και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.
  Σημειώνεται ότι η εν λόγω ρύθμιση είχε κατατεθεί ξανά σε νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας και είχε αποσυρθεί λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή, λόγω του σάλου και των αντιδράσεων που δημιούργησε!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.