Neo

«Ψήνεται» νέος «Καλλικράτης»

Μπορεί η κυβέρνηση να… τρέχει και να φτάνει, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει και σχέδια διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε χθες η Κουμουνδούρου με non paper, προσφάτως στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ετέθη το θέμα της… μεταρρύθμισης του νομοθετικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή η αντικατάσταση του «Καλλικράτη». Μάλιστα, αποφασίστηκε ότι χρειάζεται ένα τριετές πλαίσιο για την μεταρρύθμιση και αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και, σύμφωνα με την απόφαση του κυβερνώντος κόμματος, «κομβικό σημείο για τη διοικητική μεταρρύθμιση είναι βεβαίως το πλαίσιο του «Καλλικράτη», το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει στη Βουλή». «Το μείζον ζήτημα σχετικά με τον «Καλλικράτη» δεν είναι η χωροθέτηση των δήμων αλλά το θεσμικό του πλαίσιο, το οποίο δεν είναι λειτουργικό», υπογράμμισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «η εναλλακτική πρόταση θα πρέπει να συνίσταται στην ανατροπή του συγκεντρωτικού μοντέλου διοίκησης της χώρας και τη θέσπιση ενός πλαισίου που θα οδηγήσει σε μια ουσιαστική αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, πόρων και εξουσιών και, συνεπώς, σε μια ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση». Μάλιστα, το συμπέρασμα της Κουμουνδούρου είναι πως «το ζητούμενο είναι η ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω της ανατροπής του συγκεντρωτικού μοντέλου που ισχύει σήμερα, στο οποίο όλες οι εξουσίες είναι συγκεντρωμένες στα πρόσωπα των περιφερειαρχών και των δημάρχων, καθώς και τη ενίσχυση της λαϊκής συμμετοχής».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θ.Τ. 7:54 06/05/2016

    Ο Καλλικράτης είναι κυρίως δημιούργημα του Ραγκούση στην Κυβέρνηση ΓΑΠ. Επομένως θα πρέπει κι αυτός να βγεί off . Οπως σαμαροβενιζέλοι κι ακόμα χειρότερα . . .

  2. Βρε παπατζηδες της δεκαρας για τι αποκεντρωση και μεταφορα πορων προς την Τοπικη Αυτοδιοικηση μιλατε?Εσεις δεν πηρατε τα λεφτα των δημων για να καλυψετε την ανικανοτητα σας?Διαλυσατε την χωρα και το μονο που σας ενδιαφερει ειναι να βολευτειτε εσεις και το συναφι σας.Αντε επιτελους να μας αδειασετε την γωνια.Νυχτα θα φυγετε αλλα απο την οργη του κοσμου δεν θα γλιτωσετε.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.