ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φουντώνει η κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Σ. Σακοράφα: Δεν χαρίζω το ΟΧΙ σε αυτούς που το μετέτρεψαν σε ντροπιαστικό ΝΑΙ

Νέο επεισόδιο στην κόντρα της Σοφίας Σακοράφα με τον ΣΥΡΙΖΑ.
sakorafa

Η ευρωβουλευτής επιτίθεται με δριμύτητα στην «Κουμουνδούρου» κάνοντας λόγο για χυδαιότητα εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος και υπογραμμίζει, πως το ΟΧΙ που υπηρετεί δεν το χαρίζει σε αυτούς «που  εν μια νυκτί το μετέτρεψαν σε ντροπιαστικό ΝΑΙ».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

«Για την πολιτική που εφαρμόζουν και την καταδίκασα, το υπερταμείο, τη φορολεηλασία, τον ΕΝΦΙΑ, το ασφαλιστικό, τη συμφωνία παράδοσης του ελληνικού λαού και της Ελλάδας για 99 χρόνια στους δανειστές, ένοχη σιωπή από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα υιοθέτησαν λογικές “ αυριανικού τύπου” και φτηνών προσωπικών επιθέσεων.

Ο αριστερός έναντι του ήθους της αριστεράς δεν είναι δήθεν φορέας της. Είναι το ηθικό υποκείμενο των δράσεών του.

Αυτό το ξέρουν καλά οι κοινωνικές δομές με τις οποίες συνεργαζόμαστε όλον αυτόν τον καιρό. Αποτελεσματικά, διάφανα και σε πολλές περιπτώσεις καίρια.

Μια συνεργασία που δεν έχει ως διαμεσολαβητές κομματικούς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς αμφίβολης αποτελεσματικότητας, για τους οποίους εξαρχής είχα διατυπώσει σε υψηλό επίπεδο την άποψή μου. Tόσο αμφίβολης αποτελεσματικότητας, όπως το είχα προβλέψει και για το λόγο αυτό είχα ζητήσει διαφανή λειτουργία, ώστε ούτε ένα στοιχείο δημοσιοποιημένο δεν υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι δε, εξαιρετικά ενδιαφέρον να εξετάσουμε την πορεία όλων, επαγγελματική και πολιτική, από την αρχή έως σήμερα, για να εξακριβώσουμε το βιογραφικό του καθενός, για να διαπιστώσουμε την έμπρακτη συνέπεια του καθενός και για να διακρίνουμε ανάμεσα σε δοτούς και πάντα αιρετούς.

Κυρίως για να θυμηθούμε την κρίσιμη στιγμή ποιος είπε ΟΧΙ, αδιαφορώντας για πολιτικές καριέρες και υπουργεία και θώκους. Ήταν τότε που η κάθετη απόφασή μου να μην παραδώσω την έδρα μου, ώστε να συνεχίσω να υπηρετώ την εντολή των πολιτών που με εμπιστεύθηκαν, θέτοντας πάντα τις επιλογές μου στην κρίση τους, έβρισκε σύμφωνη την ηθική του τότε ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα το ΟΧΙ που υπηρετώ είναι καταγεγραμμένο, μεγάλο και δεν το χαρίζω σε κανέναν από αυτούς που εν μια νυκτί το μετέτρεψαν σε ντροπιαστικό ΝΑΙ.

Κλείνοντας τονίζω ότι σε τέτοιου είδους χυδαίες και ανήθικες επιθέσεις δεν πρόκειται να απαντήσω ξανά. Θα ασκώ όμως διαρκώς και επιμόνως σκληρό έλεγχο, σκληρή κριτική, θα συμμετέχω στην προσπάθεια ανασυγκρότησης ενός αληθινού πολιτικού οράματος, στα κινήματα ανατροπής και πραγματικής κοινωνικής αλληλεγγύης.

Είναι δεδομένο ότι αυτήν τη στάση, αυτή τη δράση προσπαθούν να υπονομεύσουν.

Είναι επίσης δεδομένο ότι οι ίδιοι έχουν τόσο πολύ υπονομεύσει τον εαυτό τους, που κάθε τέτοια προσπάθεια τους επιστρέφει με τρόπο εντυπωσιακό και αμείλικτο».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Η ΠΕΙΡΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ.
    Λέγεται ότι ο Κώστας Λαλιώτης ένα διάστημα φλερτάριζε με τον ΣΥΡΙΖΑ – πολύ πριν αρχίσει να εκτιμά τη ριζοσπαστική Αριστερά ο Κρίτων Αρσένης. Από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται η φήμη περί επαφών μαζί του. Πιθανόν να είχε πιστέψει, για ένα διάστημα, ότι το εγχείρημα άνοιγε προοπτικές, αλλά είναι βέβαιο ότι κι αν συνέβη έτσι, έπαψε σύντομα να το πιστεύει. Το ότι συναντιόταν, πάντα στο Φίλιον, με πρόσωπα όπως ο Νίκος Παππάς ή ο Αλέκος Φλαμπουράρης, στενοί συνεργάτες του Τσίπρα, μάλλον δείχνει δεσμούς απ” τα παλιά παρά πολιτικό σχέδιο (ο Νίκος Παππάς είναι γιος παλαιού φίλου του).
    Στα 63 προς 64 χρόνια του σήμερα, πάντως, το μόνο βέβαιο είναι ότι ζει την πολυτέλεια ενός απομάχου που έχει χρόνο για να ιδιωτεύει. Η καθημερινή μονοτονία του Κώστα Λαλιώτη περιλαμβάνει μια τυπική καθημερινότητα. Ζει στο ενοίκιο, στον Λυκαβηττό, με τη σύζυγό του ψυχίατρο Μαρίνα Οικονόμου. Η αναψυχή του είναι η διαφυγή του στο χωριό του, στα Δολιανά, όπου είναι ανακαινισμένο το πατρικό του σπίτι κι ένα αμπέλι – βγάζει κρασί, του αρέσει να συστήνεται ως οινοπαραγωγός, αν και ο ίδιος αποφεύγει να πίνει. Στις μόνιμες συνήθειες συγκαταλέγει και βραδινές εξόδους στην ταβέρνα της Μίνας, κοντά στην Ακρόπολη – με παρέες στις οποίες, συχνότατα, συγκαταλέγονται ο Λευτέρης Παπαδόπουλος ή ο Νίκος Σηφουνάκης.
    Και η πολιτική; Ο Κώστας Λαλιώτης συνεχίζει να πιστεύει στη δυναμική του παλαιού χώρου που κατελάμβανε το ΠαΣοΚ στην κοινωνία. Η αντοχή των κεντροαριστερών παρατάξεων στα συνδικάτα θεωρεί ότι τον επιβεβαιώνει. Απ” αυτή τη θέση εκκινεί, δίνοντας συμβουλές σε όποιον ζητεί τη γνώμη του. Η σημερινή εξουσία του είναι η πείρα και η απόσταση.
    Πρόσωπο που, στο παρελθόν, έχει συχνά επωφεληθεί από τις πολιτικές αναταραχές, θα περίμενε κανείς ότι στη σημερινή συγκυρία θα του ξαναδινόταν η δυνατότητα να βγει εκ νέου στην πολιτική σκηνή. Υπάρχει όμως μια ουσιαστική διαφορά. Μετά τη χρεοκοπία και τις πολιτικές εξελίξεις που τη συνόδευσαν, ο παλαιός κόσμος, αργά και βασανιστικά, αποσύρεται από το προσκήνιο. Και ο Κώστας Λαλιώτης -μολονότι απείχε επιδεικτικά από τα «παιχνίδια» των τελευταίων ετών – δύσκολα μπορεί να ξεφύγει από την τοποθέτησή του σε αυτόν τον παλαιό κόσμο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.