ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Κρείττον του λαλείν το σιγάν», λέει ο επιχειρηματίας

Σε ανώτατο επίπεδο η έρευνα των καταγγελιών Βγενόπουλου σε βάρος της Θάνου

H Δικαιοσύνη και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο αναλαμβάνει να διερευνήσει τις καταγγελίες που διατύπωσε προ ημερών ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος για την Πρόεδρο του Αρείου Βασιλική Θάνου.
thanou

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ανέθεσε την έρευνα στην αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευσταθία Σπυροπούλου, η οποία τη διενεργεί με απόλυτη μυστικότητα όπως επιτάσσει η Δικονομία και ο Νόμος.

Από τους πρώτους πάντως, μάρτυρες που αναμένεται να κληθούν στο πλαίσιο της εισαγγελικής διερεύνησης είναι ο ίδιος ο καταγγέλλων, ο οποίος αναμένεται να κληθεί να δώσει και διευκρινίσεις για τις βαρύτατες καταγγελίες που διατύπωσε.

Παράλληλα, ο επιχειρηματίας έστειλε επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο ζητώντας να κινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για όσα ο προ ημερών ο ίδιος κατήγγειλε σε βάρος της Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Στην επιστολή του εκφράζει την απορία πως η καταγγελία του ακόμα δεν έχει τύχει διερεύνησης από τον αρμόδιο υπουργό στον οποίο και αποστέλλει, όπως αναφέρει το σύνολο της αναφοράς του.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν παρέλειψε στην ανακοίνωσή του να σχολιάσει την τοποθέτηση της Προέδρου του Αρείου Πάγου κατά τη χθεσινή εκδήλωση    για τα 21 χρόνια της Εθνικής Σχολής Δικαστών, αναφέρει «κρείττον του λαλείν το σιγάν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κατά τη χθεσινή της ομιλία είχε κάνει λόγο ευθέως για μεθόδους σπίλωσης από εμπλεκόμενους σε ποινικές υποθέσεις κατά δικαστικών λειτουργών και
είχε επισημάνει ότι οι δικαστές δεν πτοούνται από τέτοιες μεθόδους και θα συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους ερευνώντας υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. «Κρείττον τον του λαλείςν το σιγαν » κα. Θάνου ,
    αλλά άμα λάχει εχετε και τις μηνύσεις πρόχειρες σε όποιους πολίτες σας κάνουν κριτική .
    Οχι οτι ο αντίδικος σας έχει περισσότερη υπόληψη , αλλά σεις είσθε θεσμός επιλεγμένος από τον ιδιο τον πρωθυπουργό μας …. Οπότε …..

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.