ΚΟΣΜΟΣ

Τις 56 έδρες διεκδικούν 12 κόμματα

Σε εξέλιξη στην Κύπρο η ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές

Ομαλά διεξάγεται η ψηφοφορία για ανάδειξη των νέων μελών της κυπριακής Βουλής στα εκλογικά κέντρα στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Δικαίωμα ψήφου έχουν σχεδόν 543.000 εκλογείς.
cyprous

Τις 56 έδρες διεκδικούν 12 κόμματα ή πολιτικοί σχηματισμοί και ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

Τα κόμματα και οι σχηματισμοί είναι:

ΑΚΕΛ - ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΔΗ.ΚΟ), ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΔΗ.ΣΥ), ΕΔΕΚ- ΚΙΝΗΜΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ, ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΛΑ.Μ), ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΣΗΜΑΙΑ», ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ , ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (Ο.Α.Δ) ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ»

«Ενισχύστε με την εντολή σας το Κοινοβούλιο», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.
Σήμερα, είπε, είναι η αποφασιστικότερη μέρα που καλούνται οι πολίτες να ασκήσουν αυτό που η δημοκρατία υπαγορεύει και επιβάλλει: να επιλέξουν τους εκλεκτούς που θα αποτελέσουν το νέο νομοθετικό Σώμα.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι, «με βάση το όποιο αποτέλεσμα θα διαμορφωθεί, θα επιδιώξει συγκλίσεις και συναινέσεις σε όλα τα μεγάλα θέματα, είτε αυτά αφορούν το Κυπριακό, είτε αφορούν μεταρρυθμίσεις του κράτους».

Ο Πρόεδρος της απελθούσας Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος άσκησε το εκλογικό δικαίωμά του στην Πάφο, κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για ανάδειξη της νέας Βουλής.

Ασκώντας το εκλογικό μας δικαίωμα, τόνισε: «δεν πρέπει να ξεχνάμε την σκλαβωμένη πατρίδα μας και το υπέρτατο χρέος να αγωνιστούμε για τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Δεν χρειάζεται δηλαδή νά πιάςετε τούς Ωκεανούς, νά κάνετε μακρινά ταξίδια ονειρεμένα γιά νά καταλάβετε. Κοιτάξτε τούς Κύπριους και θά καταλάβετε.
    Σήμερα γίνονται εκλογές. Ενδιαφέρεται κανένα γουρούνι;
    Μόλις υποθετικά πάνε καλά και Σημασία δεν τους δίνουν! Ούτε ότι υπάρχουν.
    Είδατε να γράψει κανένας. Τό πολύ πολύ καμιά υποςημείωςη και πιθανόν π ακούσεις και 5 δευτερόλεπτα και αυτό μέ προϋποθέσεις (πχ άν βγάλει τό ελεεινό ελαμ κανένα βουλευτή). Διαφορετικά γιά τούς ξένους είναι αέρας καθαρός για διακοπές. Ναι ναι αέρας «κουπανιστός» όπως λεν τα κυπριακά γαϊδούρια.
    Εξαρτάται τι θέλει ο καθένας η κάθε μέρα στά εξόφυλλλα η να περάσει στήν αφάνεια νά γίνει ένα μικρό επεισόδιο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.