MEDIA

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους του καναλιού

Σε τεντωμένο σχοινί το Mega!

Αβέβαιο παραμένει το μέλλον εργαζομένων και σταθμού όσον αφορά το τηλεοπτικό κανάλι MEGA, καθώς μετά από αρκετές συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Τηλέτυπος ΑΕ δεν έχει βγει λευκός καπνός για το αν οι μέτοχοι θα συμπράξουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
thletyposmega

Το επόμενο και χειρότερο σενάριο για το κανάλι θα είναι να καταλήξει στη διαχείριση των δανειστριών τραπεζών του.

Οι εργαζόμενοι του σταθμού, οι οποίοι είναι απλήρωτοι για αρκετό διάστημα, εξέδωσαν σήμερα επιστολή, στην οποία σημειώνουν ότι με αίσθημα ευθύνης συνεχίζουν να εργάζονται απλήρωτοι, επιδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για την ομαλή λειτουργία του καναλιού. Επίσης, ζητούν άμεσα απαντήσεις από τους μετόχους και τις τράπεζες για το τι μέλλει γενέσθαι.

Αναλυτικά, η επιστολή των τεχνικών και των δημοσιογράφων του MEGA έχει ως εξής: «Οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί του MEGA συνεχίζουν να εργάζονται, με αίσθημα ευθύνης και διάθεση διαρκούς προσφοράς στην ενημέρωση, παρά το γεγονός ότι δεν αμείβονται εδώ και αρκετές εβδομάδες. Με αυτόν τον τρόπο επιδεικνύουν εμπράκτως την απόφασή τους να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού, παρά το γεγονός ότι έχει διακοπεί η χρηματοδότηση του MEGA, λόγω εμπλοκής μεταξύ των μετόχων και των τραπεζών. Ως αποτέλεσμα, οι τράπεζες δέσμευσαν τους λογαριασμούς της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ.Οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί του MEGA αναμένουν άμεσα απαντήσεις από τους μετόχους και τις τράπεζες, καθώς και να αποκαταστήσουν χωρίς καθυστέρηση την ομαλή εξόφληση της μισθοδοσίας, διευθετώντας και τις οφειλές που εκκρεμούν προς το σύνολο των εργαζομένων».

 • Ετικέτες: 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Καρχιμάκης: «Για 10 εκατ. ευρώ ο Ψυχάρης έριξε τον Παπανδρέου» – 03/03/2013

  Ως «θύμα» του πολέμου κατά της διαπλοκής παρουσίασε τον πρώην πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου ο τέως γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης, προβαίνοντας κατά την διάρκεια του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ (03/03/2013) σε μετωπική επίθεση κατά του βασικού μετόχου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Σταύρου Ψυχάρη ενώπιον περίπου 500 παπανδρεϊκών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

  Ο κ. Καρχιμάκης μιλώντας σε συνεστίαση το βράδυ της πρώτης ημέρας του συνεδρίου παρόντων στελεχών όπως ο Φίλιππος Βενετσιάνικος, ο Παντελής Οικονόμου, ο Γρηγόρης Νιώτης, η Αννα Νταλάρα, η Ρεγγίνα Βάρτζελη και άλλοι, πήρε το μικρόφωνο και ζήτησε από τους παριστάμενους να διαδώσουν τους αληθινούς λόγους για τους οποίους ανατράπηκε ο πρώην πρωθυπουργός.

  Τον έριξαν, υποστήριξε ο Μιχάλης Καρχιμάκης, τα ΜΜΕ, η Δικαιοσύνη και οι τράπεζες γιατί συγκρούστηκε μαζί τους κάνοντας μια αρχική γενική αναφορά. Για να γίνει όμως σαφέστερος, ελάχιστα λεπτά αργότερα στοχοποίησε τον κ. Ψυχάρη.

  Μετέφερε μάλιστα στους συνδαιτυμόνες του μια «εικόνα» μέσω διαλόγων: «Ενας τραπεζίτης,ρώτησε τον τότε πρωθυπουργό αν συμφωνεί να δώσει ακάλυπτο δάνειο 10 εκατομμυρίων ευρώ στον κ. Ψυχάρη. Ο κ. Παπανδρέου, ρώτησε με τη σειρά του: «Θα το έδινες σε οποιονδήποτε απλό πολίτη;». Και όταν αυτός του απάντησε αρνητικά, ο κ. Παπανδρέου του είπε: Τότε δεν θα το δώσεις ούτε σε αυτόν».

  Η αντίδραση του κ. Ψυχάρη, όπως την περιέγραψε στους συγκεντρωμένους ο πρώην βουλευτής Λασιθίου ήταν: «Εγώ θα τον ρίξω τον Παπανδρέου και θα τον στείλω και στο Ειδικό Δικαστήριο».

  Καταχειροκροτούμενος, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε στη συνέχεια: «Μας λέγανε προδότες την ώρα που ο Παπανδρέου εξασφάλιζε δάνειο 140 δισ. ευρώ και σήμερα ο Σαμαράς πανηγυρίζει γι” αυτό που κατάφερε ο Παπανδρέου. Και ο Παπανδρέου λοιδορείται από τα ΜΜΕ που χρωστούν στο κράτος, που δεν πληρώνουν φόρους και δάνεια».

  Και κατέληξε υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Πέσαμε γιατί είχαμε μια αισχρή αντιπολίτευση και από τα δεξιά και από τα αριστερά. Αυτό το αντιμετωπίζαμε όμως. Αλλά δεν αντιμετωπίσαμε το εσωτερικό μας πρόβλημα. Αν είχαμε κοινοβουλευτική ομάδα συμπαγή σήμερα το ΠΑΣΟΚ θα ήταν κυβέρνηση και θα είχε οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.