ΕΛΛΑΔΑ

Συγκεντρώσεις και πορείες κατά του ασφαλιστικού στην Πάτρα

Δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Πάτρα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ παράλληλα τιμήθηκε και η εργατική Πρωτομαγιά.

Η πρώτη συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, έξω από το Εργατικό κέντρο της πόλης, στην οποία συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εκπαιδευτικοί, γιατροί, άνεργοι, συνταξιούχοι κ.ά.

Όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια των ομιλιών, «όσο η κυβέρνηση εμμένει ανερυθρίαστα να πληρώνουν το μάρμαρο οι ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες και να αφήνει στο απυρόβλητο τους έχοντες, τόσο εμείς θα κλιμακώνουμε τους αγώνες μας».
Όμως, πριν ολοκληρωθούν οι ομιλίες, μέρος των συγκεντρωμένων αποχώρησε και συγκρότησε ξεχωριστή πορεία. Στην συνέχεια ξεκίνησε η προγραμματισμένη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Λίγα μέτρα πιο μακριά, και συγκεκριμένα στην πλατεία Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση που είχαν οργανώσει το ΠΑΜΕ και εργατικά συνδικάτα.

Οι ομιλητές ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση έφερε για ψήφιση στη Βουλή τα νέα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα, που ξεθεμελιώνουν την κοινωνική ασφάλιση και αφανίζουν το εργατικό λαϊκό εισόδημα», προσθέτοντας πως «δεν συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας».

Στην συνέχεια οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία στο κέντρο της Πάτρας.
Συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν και σε άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, όπως στον Πύργο, στο Αγρίνιο, στο Αίγιο, στο Μεσολόγγι, στην Ναύπακτο κ.α.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.