ΕΛΛΑΔΑ

Είχαν αποσπάσει περίπου 350 εκατ. ευρώ

Συλλήψεις για απάτη μαμούθ με θύματα Έλληνες επιχειρηματίες

Σε τουλάχιστον τέσσερις συλλήψεις εμπλεκομένων σε μεγάλη απάτη ύψους περίπου 350 εκατ. ευρώ με παραπλανητικές επενδύσεις στο εξωτερικό, κυρίως στη Βρετανία, με θύματα τουλάχιστον 60-70 επενδυτές προχώρησε τις τελευταίες ώρες η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος.
apati

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος που έχει διερευνήσει η ΕΛ.ΑΣ. Ανάμεσα στα θύματα της απάτης είναι και γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες.

Πρωταγωνιστής σε αυτή την υπόθεση είναι 47χρονος έλληνας «γκουρού» των ξένων χρηματιστηρίων με έδρα την Αγία Παρασκευή, αλλά και τα Μεσόγεια, ο οποίος είχε συλληφθεί και παλαιότερα από το ΣΔΟΕ για «πυραμίδα». Αυτός εμφανιζόταν ως ειδικός στις επενδύσεις στα ξένα χρηματιστήρια, αλλά κυρίως σε «μεγάλα κέρδη» από επενδύσεις μεγάλων κεφαλαίων σε συναλλαγματικές ισοτιμίες. Αμέσως μετά τις αρχικές εισπράξεις μεγάλων ποσών ο «γκουρού» δήλωσε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, «ξαφνικά προβλήματα στις επενδύσεις» και έγινε άφαντος.

«Όχημα» της απάτης ήταν δύο επενδυτικές εταιρείες που συστάθηκαν το 2013 με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και εμφανίζονταν να διαχειρίζονται κεφάλαια άνω των 370 εκατομμυρίων δολαρίων. Τον Φεβρουάριο του 2015, ύστερα από μία περίοδο κατά την οποία οι συγκεκριμένες επενδύσεις εμφανίζονταν επικερδείς, αποκαλύφθηκε η απάτη και τα χρήματα εξαϋλώθηκαν από τους τραπεζικούς λογαρισμούς. Αντηλλάγησαν μηνύσεις, ενεπλάκη στην έρευνα η ΕΛ.ΑΣ., ενώ έρευνες ξεκίνησαν στη Βρετανία και στην Ουκρανία.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και Έλληνας επιχειρηματίας με δραστηριότητα στην Ουκρανία όπως και οι συνεργάτες του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.