ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τον «κόφτη» ζητεί η ΚΕΔΕ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα επιδιώξει να έχει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) προκειμένου οι δήμαρχοι της χώρας να εκφράσουν αναλυτικά στην κυβέρνηση τους λόγους για τους οποίους ζητούν να εξαιρεθούν από το δημοσιονομικό “κόφτη”.

«Η Αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια έδειξε ιδιαίτερη ωριμότητα, οργανώνοντας τις εθελοντικές ομάδες και φτιάχνοντας απεριόριστες δομές για να βοηθήσει στην οικονομική κρίση. Τα έσοδα της Αυτοδιοίκησης μειώθηκαν περί το 65%, παρόλα αυτά μπορεί να ανταπεξέλθει με μεγάλες δυσκολίες. Περαιτέρω μείωση των πόρων, έστω και ένα ευρώ, θα σήμαινε μείωση των λειτουργικών δυνατοτήτων και αυτό θα το έβλεπε ο δημότης στην καθημερινότητα του», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας το πρωί στο “Πρακτορείο fm 104,9”.

«Η ΚΕΔΕ βρίσκεται σε συνεχή διαδικασία με τους υπουργούς και πιστεύουμε να υπάρξει το επόμενο διάστημα η Αμφικτιονία μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών και της ΚΕΔΕ. Για το νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση και το ίδιο το Υπουργείο Εσωτερικών πηγαίνει σε ψήφιση, να περάσουν άρθρα που θα διευκολύνουν τις λειτουργίες των Δήμων. Με αφορμή τον κόφτη θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, μία συνάντηση είχε επιδιωχθεί και για το προσφυγικό, εκεί όπου οι Δήμοι μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν και να δώσουν διέξοδο στα αδιέξοδα», πρόσθεσε ο κ.Πατούλης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.