ΕΛΛΑΔΑ

Για μίζα 3,2 εκατ. μάρκων

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του «Ερυθρού Σταυρού», Ανδρέας Μαρτίνης

Με ένταλμα του ανακριτή κατά της διαφθοράς Νίκου Τσιρώνη συνελήφθη, ο πρώην ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», 75χρονος, Ανδράας Μαρτίνης και η συζυγός του Γεωργία Μαρτίνη, με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
martinis

Η υπόθεση αφορά - σύμφωνα με την κατηγορία- μίζα περίπου 3,2 εκατομμυρίων μάρκων που φέρεται να εισέπραξε ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, από γερμανική εταιρία που προμήθευσε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό
εξοπλισμό.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από 1,5 χρόνο με εντολή της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου, στο πλαίσιο έρευνας περιουσιακής κατάστασης του ζεύγους Μαρτίνη. Οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριάνος, μέσω δικαστικών συνδρομών και εκτεταμένων ερευνών διαπίστωσαν πως:

Το 1998 η επιτροπή προμηθειών του Ερρίκος Ντυνάν εισηγήθηκε την προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, δηλαδή κλίβανους, πλυντήρια, κουζίνες κλπ. Στο πλαίσιο αυτό συνήφθη σύμβαση με την γερμανική εταιρία
Χοσπιτάλια Ιντερνάσιοναλ με συνολικός κόστος 12 δισεκατομμύρια δραχμές (περίπου 36 εκατομμύρια ευρώ).

Ο Ανδρέας Μαρτλίνης και η σύζυγος του αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθούν στον ανακριτή προκειμένου να πάρουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε συλληφθεί από άνδρες κλιμακίου της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, μετά από Προκαταρκτική Εξέταση που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών τον Απρίλιο, μαζί με τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου, για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν - ύψους 1.536.814,64 ευρώ - προς το Ι.Κ.Α.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.