ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο

Σοκ από τις αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ του 2016

Aλλαγές προβλέπει ο νομοσχέδιο και για τον ΕΝΦΙΑ του 2016, που φυσικά επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους ιδιοκτήτες ακινήτων.
enfia

Ειδικότερα αυξάνονται οι συντελεστές για τον υπολογισμό του κύριου φόρου φυσικών και νομικών προσώπων επί των οικοπέδων καθώς και του συμπληρωματικού φόρου. Ο συμπληρωματικός φόρος σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα επιβάλλεται σε νομικά πρόσωπα με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ ενώ με το ισχύον καθεστώς επιβάλλεται για ακίνητη περιουσία άνω των 300.000 ευρώ. Παράλληλα προβλέπονται και αυξήσεις στους συντελεστές με τον ανώτατο συντελεστή να αυξάνεται στο 1,15% για ακίνητη περιουσία άνω των 2 εκατ ευρώ έναντι 1% σήμερα για περιουσία άνω του 1 εκατ . ευρώ.

Μεταβολές επέρχονται και στους συντελεστές του κύριου φόρου ΕΝΦΙΑ. Τα κλιμάκια αυξάνονται από 12 σε 25 ενώ προβλέπονται χαμηλότεροι συντελεστές για ακίνητα με μικρή αντικειμενική αξία.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ευτυχώς που ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψε τον ΕΝΦΙΑ…
    Τουλάχιστον μπορεί να γίνει κάπως δίκαιος?
    Ναι, με 2 λύσεις:
    1. Να πληρώσουν όλοι από λίγο, με βασικό παράδειγμα τα εκτός σχεδίου αστικά οικόπεδα, που δεν πληρώνουν σχεδόν τίποτα. Αντίθετα τα εντός σχεδίου οικόπεδα και πριν και τώρα ο ΕΝΦΙΑ τα δημεύει.
    2. Μείωση φόρου για τα ανήλικα τέκνα. Δεν μπορεί να πληρώνει τον ίδιο φόρο ένας εργένης και ένας πατέρας με 2-3 παιδιά. Τα παιδιά πρέπει να προστατευτούν, μπας και μείνουν στο Ελλαδιστάν, μπας και βρουν κανένα παλιόσπιτο των γονιών τους.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.