• Μία ανάσα πριν τη συμφωνία η κυβέρνηση

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σουφλέ γιαουρτιού με σπανάκι

soufle-giaourtiou

Υλικά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. φρέσκο σπανάκι ή 300 γρ.κατεψυγμένο
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. κρέμα γάλακτος ή μία μικρή
125 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
2 αυγά
1 και μισό φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο γκούντα ή ρεγκάτο
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
φρυγανιά τρμμένη

Εκτέλεση
Σωτάρετε το σπανάκι με λίγο βούτυρο, ώσπου να πιεί τα υγρά του και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπωλ, ανακατεύετε το αλεύρι, το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά χτυπημένα, το τυρί και το υπόλοιπο βούτυρο.
Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το σπανάκι (κρύο και στραγγισμένο) και τα μπαχαρικά.
Βουτυρώνετε ένα πυρέξ ή ταψί μεσαίου μεγέθους και μετά πασπαλίζετε με φρυγανιά τριμμένη.
Στρώνετε το σουφλέ, από πάνω ρίχνετε φρυγανιά τριμμένη και τυρί τριμμένο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

Πηγή : www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.