ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στη Neue Osnabrücker Zeitung

Σουλτς: Όνειδος για την Ευρώπη η Ειδομένη

«Όνειδος για τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» χαρακτήρισε την Ειδομένη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung και ζήτησε να μην αποφεύγει η Ευρώπη να κοιτάζει προς τα εκεί.
soults

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εκείνα τα μέλη «τα οποία δεν είναι διατεθειμένα να δεχτούν πρόσφυγες και εγκαταλείπουν μόνους τους Έλληνες να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό», όπως είπε και τόνισε πως «τα κράτη τα οποία αρνούνται πεισματικά να δεχτούν πρόσφυγες έφεραν την Ευρωπαϊκή Ενωση σε αυτήν την κατάσταση».

Η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε μια βαθιά οικονομική και δημοσιονομική κρίση, χρειάζεται επειγόντως -και στο θέμα της προσφυγικής κρίσης- βοήθεια και αλληλεγγύη, πρόσθεσε ο κ.Σούλτς, ο οποίος τόνισε επίσης ότι «δεν επιτρέπεται να αφήσουμε μόνη την Ελλάδα με το προσφυγικό πρόβλημα» και απαίτησε εκ νέου τη συμμετοχή και των 28 χωρών της ΕΕ στο θέμα αυτό. «Αναμένω ότι οι όλες οι χώρες θα λάβουν μέρος στην κατανομή» είπε.

Στο ερώτημα πως μπορεί να παρακινηθούν οι χώρες που αρνούνται να τους δεχτούν, απάντησε: «ίσως η επίγνωση του γεγονότος ότι στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο του 21ου αιώνα στον οποίο ζούμε, δεν υπάρχουν εθνικές απαντήσεις σε παγκόσμια προβλήματα όπως η μετανάστευση. Απλώς δεν λειτουργεί κάτι τέτοιο πλέον».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.