ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο φάκελος για τις κλειστές κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκε ο φάκελος με την αναφορά που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) για τις 200 κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που παραμένουν κλειστές. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα αποφανθεί για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.
eisaggelia

Υπενθυμίζεται ότι στην αναφορά του ο ΙΣΑ ζητά από την Δικαιοσύνη , « να διερευνήσει εάν υπάρχουν ευθύνες για την ολιγωρία στη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που έχει ως αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή των ασθενών».

Ακόμη, ο ΙΣΑ καταγγέλλει την πολιτεία για «εγκληματική ολιγωρία» να στελεχώσει τις 200 κλίνες νοσηλείας ΜΕΘ, εκτιμώντας ότι η πρόσφατη προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων αυτών μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ «κινδυνεύει να ματαιωθεί».

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, η πολιτεία έχει βαρύτατες ευθύνες καθώς, «δεν υπήρξε μέριμνα, για να ανανεωθούν οι συμβάσεις του προσωπικού των ΜΕΘ που έληξαν το φθινόπωρο, με αποτέλεσμα να κλείσουν κλίνες λίγο πριν από την έναρξη της επιδημίας της γρίπης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.