ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων

Στο «σφυρί» συγκοινωνίες, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ

Οι επιχειρήσεις που μεταβιβάζονται στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών είναι ο ΟΑΣΑ, η ΟΣΥ, η ΣΤΑΣΥ, ο ΟΣΕ, το ΟΑΚΑ και τα ΕΛΤΑ, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, (επικαλούμενος το παράρτημα Δ του πολυνομοσχεδίου).
oasa

Προσέθεσε ότι τελεί υπό συζήτηση μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών, για τον δεύτερο γύρο, η εισαγωγή των άλλων εταιρειών στο νέο ταμείο επενδύσεων και ιδιωτικοποιήσεων.

Στην απαρίθμηση των επιχειρήσεων οι οποίες μεταβιβάζονται στην ΕΔΙΣ, προέβη ο υπουργός Οικονομικών, καθώς η ΝΔ, δια του Μάκη Βορίδη, επέμεινε ότι λείπει από το πολυνομοσχέδιο το παράρτημα που περιλαμβάνει 19 συμβάσεις παραχώρησης φορέων του Δημοσίου προς το νέο Ταμείο και μίλησε για ανυπόστατη συνεδρίαση που δεν τηρεί τους όρους του συνταγματικού νομοθέτη.

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, είπε ότι δεν υπάρχουν άλλα παραρτήματα πέραν των κατατεθειμένων στο νομοσχέδιο, και έτσι ολοκληρώθηκε -μετά από δυόμισι ώρες έντασης, διαπληκτισμών και σφοδρής αντιπαράθεσης- η συζήτηση επί της διαδικασίας.

Παρόλα αυτά, ο κ. Βορίδης, εξέφρασε την άποψη για εσκεμμένη παράλειψη στοιχείων του νομοσχεδίου εκ μέρους της κυβέρνησης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι μάλλον η ΝΔ είναι εκείνη που επιδιώκει να υπάρξουν κι άλλες συμβάσεις.

Επίσης, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπέβαλλαν αίτημα για αναβολή της συνεδρίασης, το οποίο δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία. Κι εδώ η ΝΔ αμφισβήτησε το αποτέλεσμα και ζήτησε να υπάρξει καταμέτρηση παρόντων βουλευτών, κάτι που ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μάκης Μπαλαούρας, απέρριψε κάνοντας λόγο για προσπάθεια εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καθυστερήσει περαιτέρω τη διαδικασία.

Την Παρασκευή, στις 10 το πρωί καλούνται να τοποθετηθούν οι εξωκοινοβουλευτικοί φορείς με στόχο το βράδυ να ολοκληρωθεί η ψήφιση του σχεδίου νόμου από τις Επιτροπές και να εισαχθεί στην Ολομέλεια το Σάββατο το πρωί.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Τι έλεγε ο Τσίπρας για την ΕΥΔΑΠ το 2013

    https://www.youtube.com/watch?v=ttThMyPlPY4

  2. SPARTA. 21:18 19/05/2016

    Αυτή η προδοτική κυβέρνηση του Τσίπρα και του Καμμένου, ήρθε στην εξουσία με τον βρώμικο τρόπο που ξέρουμε για να ξεπουλήσει τα πάντα.Στόχος των αληταράδων που κυβερνούν παρά φύση την Ελλάδα και ασελγούν πάνω στους Έλληνες η παραμονή τους στην καρέκλα της εξουσίας, ακόμα και άν κάθονται πάνω στα κόκκαλα των Ελλήνων.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.