AUTO - MOTO

Στο WRC o Διαμαντής Τζαμπάζης

Πόσα καλά νέα να αντέξει πια ένας φίλος του motorsport στην Ελλάδα; Από την επιτυχία του Λάμπρου Αθανασσούλα στο Ράλι Ακρόπολις περνάμε στην σπουδαία ανακοίνωση του Διαμαντή Τζαμπάζη για ένα αγωνιστικό πρόγραμμα τεσσάρων αγώνων στο εξωτερικό με το Skoda Fabia R5.

Ο Θεσσαλονικιός οδηγός με τον Χρήστο Κουζιώνη, τον συνοδηγό του και ακούραστο συμπαραστάτη σε κάθε προσπάθεια, θα δώσουν το «παρών» σε δύο αγώνες επί ιταλικού εδάφους και δύο αγώνες του WRC. Θα γίνουν έτσι το πρώτο ελληνικό πλήρωμα εδώ και χρόνια που θα συμμετέχουν προγραμματισμένα σε κορυφαίους αγώνες του εξωτερικού, σε μια προσπάθεια που μοιάζει καλά οργανωμένη.

Η ομάδα θα ονομάζεται TRT, τουτέστιν Tzampazis Racing Team και περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε στο τέλος του μήνα, όταν θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη παρουσίαση και δοκιμή του ελληνικού Skoda Fabia R5 στη χώρα μας.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα που ανακοίνωσε η TRT οι Τζαμπάζης – Κουζιώνης θα ταξιδέψουν στην Ιταλία, όπου στις 17-18 Ιουνίου θα συμμετέχουν στο Rally Della Marca Trevigiana. Ο αγώνας είναι ο 4ος του Campionato Italiano WRC και διεξάγεται στην Βόρεια Ιταλία κοντά στην πόλη Τρεβίζο.

tzampazis_TRT_1_Top

Η δεύτερη επίσκεψη στην Ιταλία θα είναι για το Rally di Casentino στην Τοσκάνη, κοντά στην Φλωρεντία, αγώνα ο οποίος προσμετρά τόσο στο ιταλικό international cup με οδηγούς όπως ο Luca Rossetti, όσο και στο Mitropa 2016 ένα διεθνή θεσμό με αγώνες σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις που διεξάγεται με αναγνώριση από την FIA.

tzampazis_TRT_3

Αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στην Ιταλία έρχονται για το ελληνικό δίδυμο με το Skoda Fabia R5 δύο σπουδαίοι ασφάλτινοι αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Το Ράλι Γερμανίας με τις στενές ασφάλτινες διαδρομές και τις παγίδες τους και το Ράλι Καταλονίας με ταχύτατες και απαιτητικές ειδικές διαδρομές.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια πολύ όμορφη εικόνα εκπροσώπησης της Ελλάδας στο εξωτερικό και μάλιστα σε σημαντικούς αγώνες και δίνουν στους Τζαμπάζη και Κουζιώνη την ευκαιρία να οδηγήσουν σε αγωνιστικό επίπεδο πολλά χιλιόμετρα και ασφαλώς να βελτιώσουν ακόμη την πορεία τους για το μέλλον της προσπάθειας.

Πηγή : www.highoctane.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.