ΕΛΛΑΔΑ

«Ovation of the Seas»

Στον Πειραιά το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει την Κυριακή το πρωί 15 Μαΐου, το νεότευκτο και ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου, της εταιρείας Royal Caribbean «Ovation of the Seas», 168.666 τόνων, μήκους 348 μέτρων, με χωρητικότητα 4.180 επιβάτες και 1.300 μέλη πλήρωμα. Το Ovation εκτείνεται σε 18 καταστρώματα ενώ διαθέτει 2.091 καμπίνες.

Το πλοίο κατασκευάστηκε πρόσφατα στο ναυπηγείο Meyer Werft της Γερμανίας για την αγορά κυρίως της Άπω Ανατολής και της Κίνας και διαθέτει ότι πιο σύγχρονο και καινοτόμο υπάρχει στον πλανήτη όπως κινεζικά καταστήματα τροφίμων, ρομπότ μπάρμαν που μπορεί να παραγγέλνει ο επιβάτης το ποτό του από το τάμπλετ, ενώ διαθέτει μια γυάλινη κάψουλα του, που υψώνεται 300 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και προσφέρει θέα 360 μοιρών από ψηλά στους περισσότερους επιβάτες.

Επίσης διαθέτει προσομοιωτή για ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο.

Το νεότερο πλοίο της βραβευμένης εταιρείας κρουαζιέρας προσφέρει, επίσης, εμπειρίες ψυχαγωγίας στους μικρούς επισκέπτες του, με εκδηλώσεις και δραστηριότητες που εμπεριέχουν δημοφιλείς χαρακτήρες ταινιών της DreamWorks Animation.

Επιπλέον, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τις τελευταίες ταινίες της DreamWorks Animation στον κινηματογράφο του πλοίου ή στο ειδικό τηλεοπτικό κανάλι της DreamWorks στην καμπίνα τους.

Το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει 18 εστιατόρια , εικονικές καμπίνες με μπαλκόνι και εσωτερικά καταλύματα που διαθέτουν μεγάλες ψηφιακές οθόνες διασφαλίζοντας ότι κάθε δωμάτιο έχει θέα.

Την περασμένη Παρασκευή 06 Μαΐου στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε και το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο "CARNIVAL VISTA" μήκους 324 μέτρων με 3.700 επιβάτες και 1.500 άτομα πλήρωμα

Το συγκεκριμένο πλοίο θα χρησιμοποιεί το λιμάνι του Πειραιά ως λιμένα άφιξης και αναχώρησης των δρομολογίων του στη Μεσόγειο και θα προσεγγίσει πέντε φορές το λιμάνι με περίπου 50.000 επιβάτες.

Το πλοίαρχο και το πλήρωμα του πλοίου που ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι από την Τεργέστη υποδέχθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά στελέχη της διοίκησης του ΟΛΠ

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά προκειμένου εξυπηρετηθούν οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού έχει υλοποιήσει μια σειρά παρεμβάσεων στους χώρους εντός και εκτός του Επιβατικού Σταθμού Θεμιστοκλής, απαραίτητων για την επιτυχή έκβαση του όλου εγχειρήματος.

Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν σε βελτιώσεις των υφιστάμενων υποδομών και του εξοπλισμού και έχουν συνοπτικά ως ακολούθως:

1.Δημιουργία νέων στεγασμένων χώρων αναμονής επιβατών 1000 θέσεων με κλιματισμό και τον απαραίτητο εξοπλισμό για check in (60 θέσεις) των επιβατών.

2.Διαμόρφωση του πρώτου ορόφου της αίθουσας αναχωρήσεων ως ιδιαίτερου χώρου αναμονής και ελέγχου (X-RAYS) των μελών του πληρώματος του πλοίου.

3.Δημιουργία επιπλέον θέσεων για έλεγχο επιβατών, βαλιτσών και χειραποσκευών (Χ-RAYS).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.