ΚΟΣΜΟΣ

Στοπ στην «ερωτική» κατανάλωση μπανάνας θέλουν να βάλουν οι Κινέζοι

Καθώς η κινέζικη κοινωνία αποκτά ολοένα και περισσότερο πρόσβαση στο Διαδίκτυο αλλά και στις Δυτικές συνήθειες και ήθη, αυξάνουν ακόμα περισσότερο και οι... πονοκέφαλοι της Κινέζικης κυβέρνησης, που προσπαθούν να κρατήσουν λίγη ευπρέπεια (και αρκετό έλεγχο άλλου είδους) σε όσα διαμείβονται στο Ίντερνετ.

Το τελευταίο νέο που μας έρχεται από την χώρα αφορά την χρήση της μπανάνας στα βίντεο που ανταλλάσσουν οι όσοι συνομιλούν μέσω διαδικτύου στην χώρα. Συγκεκριμένα, η κινέζικη κυβέρνηση απαγόρευσε την «ερωτική» κατανάλωση μπανάνας κατά την διάρκεια live-streaming, σε μία προσπάθεια να μειώσει μια νέα μόδα που επεκτείνεται στην χώρα, για απρεπή και ερωτικά μηνύματα που διακινούνται μέσα από το Διαδίκτυο.

Τα webcam streams και τα live video blogs γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στην Κίνα, με τους κατοίκους της χώρας να κάνουν ότι μπορεί να φανταστεί κανείς, καταγράφοντας τους εαυτούς τους από το να μιλάνε, να τρώνε ή να κάνουν διάφορα χροντροκομμένα και ανόητα αστεία.

Ακόμα πιο έντονο αρχίζει να γίνεται το φαινόμενο όπου νεαρά κορίτσια κάνουν ζωντανή μετάδοση της συνομιλίας τους, χρησιμοποιώντας με «λαγνεία» κάποια καθημερινά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και η ατυχής όσο και απαγορευμένη πλέον μπανάνα.

Ως αποτέλεσμα αυτού είναι η κυβέρνηση εκτός από την μπανάνα να απαγορεύσει ιντερνετικές συνομιλίες στις οποίες εμφανίζονται κορίτσια να φορούν κάλτσες και ζαρτιέρες. Ο νέος νόμος υποχρεώνει τις πλατφόρμες για live-streaming να παρακολουθούν επί 24ώρου βάσεως τι μεταδίδεται και να κατεβάζουν όποιο υλικό θεωρούν μη αποδεκτό για τους θεατές τους.

Η «απαγόρευση της μπανάνας» έχει δημιουργήσει μεγάλο θόρυβο στα social media της Κίνας, με τους περισσότερους χρήστες να αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν η κυβέρνηση όχι μόνο να ελέγξει τα εκατομμύρια βίντεο, αλλά και πως θα είναι δυνατόν να απαγορεύσει οποιοδήποτε από τα δεκάδες άλλα αντικείμενα που έχουν φαλλικό σχήμα, ανάμεσά τους και πολλά άλλα λαχανικά και φρούτα.

Η χρήση του Διαδικτύου είναι σε μεγάλο βαθμό περιορισμένη στην Κίνα, και η λογοκρισία έχει αυξηθεί σημαντικά από το 2013 που έγινε πρόεδρος ο Xi Jinping. Η Κίνα εδώ και πολλά χρόνια έχει σε λειτουργία τον πιο εξελιγμένο μηχανισμό απευθείας λογοκρισίας στο Διαδίκτυο, γνωστό και ως το «Great Firewall», ενώ ιστοσελίδες όπως το Googlle, το Facebook, και το Twitter είναι απαγορευμένα.

Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι οι έλεγχοι στο web βοηθούν στην διατήρηση της κοινωνικής σταθερότητας και της εθνικής ασφάλειας ενώ βοηθά και στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Σύμφωνα με αναλυτές, πάνω από το ένα τέταρτο των ιστοσελίδων που υπάρχουν στην Κίνα είναι κλειστές τον Απρίλιο του 2016, ένας αριθμός πρωτοφανής και σημαντικά μεγαλύτερος από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο Xi.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.