ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αφιερωμένο το doodle

Suzanne Lenglen: Η Google τιμά τη Γαλλίδα αθλήτρια του τένις

Η Suzanne Lenglen ήταν η πρώτη τενίστρια σταρ και έκανε αίσθηση με το ντύσιμό της.

Η μεγάλλη Γαλλίδα τενίστρια Suzanne Lenglen, γνωστή στη χώρα της ως La Divine («Η θεϊκή»), πρωτοπόρος στον γυναικείο αθλητισμό παγκοσμίως, κυριάρχησε στην ερασιτεχνική εποχή του τένις και ειδικά στο Γουίμπλεντον ήταν ασυναγώνιστη. Η Google τιμάει σήμερα την Suzanne Lenglen με το Doodle της.

Γεννημένη στις 24 Μαΐου 1899, η Λενγκλέν έγινε δημοφιλής κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής της (απεβίωσε στις 4 Ιουλίου 1938), κυριαρχώντας στο γυναικείο τένις όπως μαρτυρά η κατάκτηση συνολικά 241 τίτλων, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν έξι τρόπαια Wimbledon.

Η Suzanne Lenglen, που «έφυγε» από τη ζωή στις 4 Ιουλίου 1938 σε ηλικία μόλις 39 ετών, κέρδισε συνολικά στην καριέρα της 241 τίτλους, είχε σερί με 181 νίκες και το ασύλληπτο ποσοστό νικών καριέρας 97.99% (341 νίκες - 7 ήττες). Το 1997, δόθηκε το όνομά της στο δεύτερο κορτ του Ρολάν Γκαρός, ενώ το τρόπαιο που δίνεται στις νικήτριες των γυναικών στο Γαλλικό Όπεν ονομάζεται «Coupe Suzanne Lenglen».

Τον Ιούνιο του 1938, ο γαλλικός Τύπος ανακοίνωσε ότι στην Lenglen είχαν διαγνώσει λευχαιμία . Μόνο τρεις εβδομάδες αργότερα, τυφλώθηκε.

Πέθανε από κακοήθη αναιμία, σε ηλικία μόλις 39 ετών,  στις 4 Ιουλίου 1938 και έχει κηδευτεί στο Cimetière de Saint-Ouen στο Saint-Ouen κοντά στο Παρίσι.

suzane

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.