• Νέα μέτρα αν παραμείνει στο 3,5% το πλεόνασμα

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Τάρτα με σπαράγγια και κρέμα πράσου

tarta-me-praso

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
500 γρ. πράσα καθαρισμένα
500 γρ. σπαράγγια
120 ml. κρέμα γάλακτος
200 γρ. κρέμα τυρί τ. Φιλαδέλφεια
30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
50 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης ή γραβιέρα τριμμένη
60 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
3 μεγάλα αυγά
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι φρέσκο βούτυρο αγελάδας

Εκτέλεση
Χρειαζόμαστε μια ταρτιέρα στρογγυλή με διάμετρο 26 εκ. Την βουτυρώνουμε καλά.
Απλώνουμε στην ταρτιέρα την σφολιάτα αφήνοντας ένα εκατοστό ζύμης να εξέχει επάνω από το χείλος του σκεύους. Κόβουμε τα περισσεύματα της ζύμης και με αυτά συμπληρώνουμε τα κενά που μπορεί να υπάρχουν.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε την σφολιάτα σε πολλά σημεία.
Ψήνουμε την σφολιάτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφού την βγάλουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρώντας τα σκληρά τους μέρη. Τα πλένουμε και τα ζεματάμε σε νερό που βράζει για 7-8 λεπτά να μαλακώσουν. Τα αφαιρούμε και τα απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα ή χαρτί κουζίνας, να στραγγίσουν εντελώς.
Πλένουμε καλά τα καθαρισμένα πράσα. Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Βάζουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθούν. Ρίχνουμε τα πράσα στο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε ως να μαλακώσουν καλά και να ροδίσουν.
Αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνουμε τα πράσα στην άκρη να κρυώσουν. Κατόπιν τα ρίχνουμε σε βαθύ μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ τα τριμμένα τυριά, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το τριμμένο μοσχοκάρυδο και πιπέρι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι χρειάζεται.
Σε μπολάκι ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά. Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα πράσα. Ανακατεύουμε καλά την γέμιση.
Αδειάζουμε την γέμιση στην προψημένη σφολιάτα και με ένα κουτάλι ισιώνουμε την επιφάνεια.
Τοποθετούμε τα σπαράγγια στην επιφάνεια της γέμισης.
Μοιράζουμε ένα κουταλάκι βούτυρο αγελάδας επάνω στην επιφάνεια της τάρτας.
Βάζουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.
Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο μας.
Σερβίρουμε την τάρτα χλιαρή.

Πηγή : syntageskardias.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.