ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Τέσσερις νέες υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας

Τέσσερις υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου εξιχνιάστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο συμμετοχής της σε δύο παράλληλες παγκόσμιες επιχειρήσεις για την πάταξη του φαινομένου.

Μετά από πολύμηνες έρευνες, ταυτοποίησε την εμπλοκή τεσσάρων ατόμων (Έλληνα, Αλβανού, Φιλιππινέζου και Ινδού), σε βάρος των οποίων σχημάτισε δικογραφίες τακτικής διαδικασίας για παραβίαση των διατάξεων περί πορνογραφίας ανηλίκων.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με αλλοδαπές Αρχές, προχώρησαν σε διαδικτυακές έρευνες για να εντοπίσουν χρήστες που εμπλέκονται σε κατοχή και διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Κατά την έρευνα αυτή προέκυψε ότι και εντός της ελληνικής επικράτειας χρήστες του Διαδικτύου, μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών, κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό τέτοιου είδους υλικό.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολούθησε αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και ταυτοποιήθηκε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούσαν στους τέσσερις συγκεκριμένους χρήστες.

Κλιμάκια αστυνομικών μετέβησαν στις 19, 24 και 25 Μαΐου στα σπίτια τους, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, και διεξήγαγαν έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Από τους επιτόπιους ελέγχους ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των κατηγορουμένων, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι φορητών υπολογιστών και κινητό τηλέφωνο με κάρτα sim.

Τα κατασχεθέντα αυτά ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.