ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στην «Καθημερινή»

Θεοχαρόπουλος: Αναγκαία μία σύγχρονη Κεντροαριστερά

Η χώρα μας έχει ανάγκη τώρα περισσότερο από ποτέ από μία σύγχρονη Κεντροαριστερά, τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» με αφορμή την έναρξη της Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
theoxaropoulos

Ο κ. Θεοχαρόπουλος τονίζει ότι η συνεργασία ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Κινήσεων Πολιτών δεν είναι εκλογική σημαία ευκαιρίας, αλλά η βάση για την δημιουργία της μεγάλης προοδευτικής παράταξης.

«Απευθυνόμαστε σε όλες τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, στον κόσμο της εργασίας και της νέας γενιάς, στους μη προνομιούχους. Τους καλούμε να συμπαραταχθούν μαζί μας στον δρόμο που οδηγεί στην υπέρβαση της κρίσης και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», αναφέρει.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει πολύ θετική εξέλιξη την προσπάθεια συνεργασίας και τη συγκρότηση Επιτροπής Διαλόγου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού και υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει να κυριαρχήσουν μικροκομματικές περιχαρακώσεις, παραγοντισμοί και ηγεμονισμοί. «Ο ευρύτερος χώρος συνεχίζει και σήμερα να είναι κατακερματισμένος. Θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος όλοι θα κατανοήσουν ότι μόνο μία ευρεία συμμαχία μπορεί να κινητοποιήσει τον προοδευτικό κόσμο», αναφέρει.

Ερωτηθείς εάν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα, εφόσον οι διεργασίες οδηγήσουν εκεί, απαντά ότι «δεν πρέπει να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο». «Προσωπικά αισθάνομαι την ευθύνη να συνεχίσω να δρω με μοναδικό στόχο την επίλυση των προβλημάτων της χώρας. Όσον αφορά την εκλογή ηγεσίας, η ανάδειξη επικεφαλής μπορεί να γίνει με ανοιχτή συμμετοχική διαδικασία, με άμεση εκλογή από τη βάση, με ανοιχτό μητρώο και χωρίς κανένα αποκλεισμό», σημειώνει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.