ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Σε βάρος της Ελλάδας η καθυστέρηση της κυβέρνησης

«Η Ελλάδα καθυστερεί και πάντα αποφασίζει στο παρά πέντε και αυτό είναι εις βάρος της» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον «9,84» λίγο πριν αναχωρήσει από τις Βρυξέλλες.
theodorakis

«Η κοινή απορία που συνάντησα στις Βρυξέλλες είναι γιατί ο κ. Τσίπρας καθυστερεί τόσο πολύ να παίρνει τις αποφάσεις και γιατί πάει πάντα στο παρά ένα. Ο ίδιος εκτιμά, κατά την προσωπική μου ανάλυση, ότι είναι καλύτερο για το ελληνικό κοινό. Αυτό όμως δεν εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα καθώς υπήρχαν ζητήματα που δεν είχαν τεθεί πριν 3 μήνες και τέθηκαν τώρα λόγω της καθυστέρησης αυτής», προσέθεσε. Αναφερόμενος στις διαδοχικές αυξήσεις του ΦΠΑ είπε ότι το μέτρο αυτό λειτουργεί ανασταλτικά αυξάνοντας τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Όσον αφορά την ερώτηση για τα στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο κ. Βούτσης ή ο κ. Καμμένος, που ενώ ψήφισαν την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, την επομένη αμφισβήτησαν τη συνταγματικότητά της, είπε χαρακτηριστικά: «Χρειαζόμαστε στην πολιτική ανθρώπους που δεν θα υποκρίνονται, δεν θα ψηφίζουν τη μια μέρα και την άλλη μέρα θα πηγαίνουν στα νησιά και θα λένε ότι αυτό που ψήφισα είναι αντισυνταγματικό. Aυτό σπρώχνει τον κόσμο σε κατάθλιψη».

«Το σημαντικό είναι να κόψουμε σπατάλες για να μπορέσουμε να μειώσουμε κάποια στιγμή τους φόρους. Διαφορετικά, δεν θα μπει η χώρα σε πορεία ανάπτυξης. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα έλεγε ότι θα έπρεπε να μειωθούν οι δαπάνες στην υγεία και την παιδεία, αλλά, το Ποτάμι έχει υποδείξει μια σειρά από οργανισμούς, που είναι εντελώς άχρηστοι».

Τέλος, όσον αφορά για την αντίθεση του Ποταμιού για το υπερ-ταμείο ανέφερε ότι η διαφωνία έγκειται στο ότι η δέσμευση των 99 χρόνων είναι πρωτοφανής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.