ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάρτε πίσω τη διάταξη λένε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Θυέλλα για τις offshore βουλευτών - H απάντηση του υπ. Δικαιοσύνης

Πολιτική θύελλα σηκώνει η αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για την προκλητική ρύθμιση που ανατρέπει όλα τα δεδομένα καθώς επιτρέπει στο πολιτικό προσωπικό της χώρας να έχει offshore εταιρείες.

Πρόκειται για το άρθρο 178 του πολυνομοσχεδίου των 7.500 σελίδων που ψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή και προβλέπει πως υπουργοί, βουλευτές και άλλοι αξιωματούχοι μπορούν πλέον να μετέχουν σε εξωχώριες εταιρίες αρκεί η έδρα τους να είναι σε «φορολογικά συνεργάσιμες» χώρες, ακόμα και αν οι χώρες αυτές χαρακτηρίζονται από το υπουργείο Οικονομικών ως «φορολογικοί παράδεισοι», όπως οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, τα Νησιά Κέιμαν, Τζέρσεϊ, οι Βερμούδες κ.ά. όπου τα εισοδήματα φορολογούνται από 50% εως 100% χαμηλότερα σε σχέση με το αν θα φορολογούνταν στην χώρα μας. Δίνει μάλιστα άφεση αμαρτιών σε κάποιους που ενδεχομένως δεν ήταν εως τώρα «νόμιμοι» και κινδύνευαν να έχουν αυστηρές συνέπειες γι’ αυτόν το λόγο καθώς όπως αναφέρουν και έγκριτοι νομικοί, η διάταξη θα έχει στην εφαρμογή της αναδρομική ισχύ.

Η απάντηση του υπ. Δικαιοσύνης για τις offshore: Αν θέλετε καθολική απαγόρευση για βουλευτές, να το συζητήσουμε

NΔ: Ποιους Υπουργούς με offshore καλύπτουν με το νόμο που ψήφισαν;

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών: Ακυρώνουν τη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Παπανδρέου για τις offshore

Ποτάμι: Ξεπλένει τους πολιτικούς των off- shore ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία σε σκληρή ανακοίνωση αναφέρει ότι «Αυτοί που υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού στο όνομα του ήθους και της διαφάνειας, νομοθετούν να δικαιούνται οι βουλευτές να κατέχουν offshore» ενώ και η «Δημοκρατική Συμπαράταξη: ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ» καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την σκανδαλώδη διάταξη.

ΝΔ: «Ντροπή! Η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί»

Η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της και με αφορμή το νόμο που επιτρέπει στους βουλευτές να κατέχουν offshore εταιρείες εξαπολύει σφοδρή επίθεση εφ όλης της ύλης στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ του μίσους και του διχασμού του κ. Κυρίτση, ο ΣΥΡΙΖΑ της αχρειότητας του κ. Πολάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ της φορολογικής σφαγής του κ. Τσακαλώτου, ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθημα του λαϊκοεθνικιστικού τυχοδιωκτισμού του κ. Καμμένου, ο ΣΥΡΙΖΑ της αυταπάτης, του ψέματος και της απάτης του κ. Τσίπρα μιλά απογυμνωμένος από κάθε επιχείρημα, από κάθε σοβαρότητα και κάθε αξιοπιστία», αναφέρεται στην ανακοίνωση και συνεχίζει: «Αυτοί που υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού στο όνομα του ήθους και της διαφάνειας, νομοθετούν να δικαιούνται οι βουλευτές να κατέχουν offshore».

«Είναι ντροπή τους. Προκαλούν την ελληνική κοινωνία, που δοκιμάζεται βάναυσα από το φορολογικό σοκ και την αποτυχημένη πολιτική τους. Οι πολίτες και η Νέα Δημοκρατία απαιτούμε να απολογηθούν αμέσως», συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΑΣΟΚ: H κυβέρνηση να αποσύρει την σκανδαλώδη διάταξη

Την ίδια ώρα η «Δημοκρατική Συμπαράταξη: ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ» δια του υπεύθυνου του ΚΤΕ Οικονομικών Γιάννη Κουτσούκο, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι υπουργοί και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλουν να έχουν offshore εταιρίες. Φρόντισαν να ανατρέψουν τη ρητή και καθολική απαγόρευση συμμετοχής των πολιτικών προσώπων σε offshore εταιρείες που είχαν νομοθετήσει οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Μια ακόμη σκανδαλώδης διάταξη, που συμπεριλαμβάνεται στο Πολυνομοσχέδιο των 240 άρθρων για το Υπερταμείο, τον κόφτη και τη νέα φοροκαταιγίδα. Μια διάταξη που την ψήφισαν όλοι οι βουλευτές τους. Τέρμα στα παραμύθια ότι δήθεν υπερασπίζονται τους φτωχούς που ψήφισαν «όχι». Να την πάρουν πίσω άμεσα και αναδρομικά. πέρασε ανάμεσα στις 7.500 σελίδες του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής.

Να σημειωθεί ότι το άρθρο 178 του πολυνομοσχεδίου τροποποίησε τον νόμο του 2003 ο οποίος προέβλεπε γενική απαγόρευση συμμετοχής σε εξωχώριες εταιρείες και ποινές φυλάκισης, χρηματικά πρόστιμα και έκπτωση από δημόσια αξιώματα. Η επίμαχη διάταξη έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με την ουσία και το πνεύμα των μη δεσμευτικών συστάσεων της Ομάδας Κρατών Κατά της Διαφθοράς (Greco) του Συμβουλίου της Ευρώπης προς την χώρα μας που ζητούσε να υιοθετηθούν κανόνες για τον περιορισμό της διαφθοράς του πολιτικού προσωπικού και να υπάρξει ουσιαστικότερος έλεγχος των «πόθεν έσχες» τους. Σε κάθε περίπτωση έγκριτοι νομικοί αναφέρουν προς το «Πρώτο Θέμα» πως οι συστάσεις της Greco «ούτε ως φύλλο συκής δεν μπορούν να λειτουργήσουν για την αλλαγή που επέφερε η κυβέρνηση».

Πηγή: protothema.gr

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. freeman 2:39 30/05/2016

    Γκουγκλάρετε τον Νόμο ν.3849/2010, ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ θα γίνει αντιληπτό ΓΙΑΤΙ σύσσωμες και οι τρεις Συνταγματικές εξουσίες , Νομοθετική Εκτελεστική Δικαστική , Περιφέρεια, Τόπικη αυτοδιοίκηση, ανώτατα και ανώτερα στελέχη Δημόσιας Διοίκησης και ΟΛΟΣ ο ΔΙΑΠΛΕΚΌΜΕΝΟΣ με αυτούς Ιδιωτικός Τομέας ( ή διαφθορά θέλει πάντα ΔΥΟ ) ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ & ΜΙΣΗΣΑΝ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΤΟΝ Παπανδρέου και τους κηπουρούς του .

  2. freeman 14:53 29/05/2016

    Αγαπητέ Φελνίκο ΑΥΡΙΟ που θα ξαναπάς στον ΚουροΑιμίλιο , ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΩΝ ΤσιπροΚαμένων και ΚΑΘΕ ΆΛΛΟΥ ΑΝΤΙ-ΓΑΠ & ΑΝΤΙ-ΠΑΠ ΑΛΗΤΑΡΑ , ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ να ΦΩΝΑΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΗΣ ΝΥΦΙΤΣΑΣ , ότι ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΥΡΙΑΖΑΝΕΛ τον ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ το 2010 .

    • S. Porky 20:37 29/05/2016

      Τά 11/12 τού ΣΥΡΙΖΑ δέν ήταν πού κάθε μέρα επαιρναν τό δείπνο τους μυστικά μέ τόν ΠΑΠΑ ;
      Ήταν.
      Σ’αυτούς θά τό φωνάξει ό Φελνίκος; Αυτοί διορθώνουν αβέρτα τά Λάθη τους καί οί Ιούδες τού Λαού ουρλιαζουν;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.