MEDIA

Την Παρασκευή η πολιτική κηδεία του

Θλίψη για την απώλεια του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου

Τη θλίψη του δημοσιογραφικού κόσμου για την απώλεια του διακεκριμένου δημοσιογράφου, Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου στα 72 του χρόνια, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, ενώ την εκτίμησή του για τον εκλιπόντα εκφράζουν πολιτικά κόμματα της χώρας.

«Ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος διέγραψε μία λαμπρή πορεία στην ελληνική δημοσιογραφία. Οξύς, καυστικός, ερευνητικός και αποκαλυπτικός, δεν δίστασε ποτέ μπροστά στην αποκάλυψη της αλήθειας» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών και συνεχίζει: «Κατέθετε πάντοτε την προσωπική του άποψη ακόμη κι αν ήταν αντίθετη στο κυρίαρχο ρεύμα. Αγωνιστής έως την τελευταία στιγμή και με βαθιά την αίσθηση του καθήκοντος της ενημέρωσης του κοινού, ενώ, παράλληλα, το τεράστιο μεταφραστικό του έργο θα μείνει παρακαταθήκη στον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό». Ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο, στην εφημερίδα «Το Βήμα», όπου απασχολήθηκε με το δικαστικό ρεπορτάζ. Το 1973 μετακινήθηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα», όπου παρέμεινε έως το 1986 ως κοινοβουλευτικός συντάκτης.

Το 1979 υπήρξε συνεκδότης της σατιρικής εφημερίδας «Το Ποντίκι», από την οποία αποχώρησε το 1987. Στη συνέχεια, και έως το τέλος της ζωής του, εργάστηκε στην εφημ. «Έθνος», ως αρθρογράφος, ενώ διατηρούσε και προσωπική στήλη. Παράλληλα με τη δημοσιογραφική του καριέρα, ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος άφησε πλούσιο μεταφραστικό έργο. Δεκάδες είναι οι μεταφράσεις μεγάλων λογοτεχνικών έργων, που επιμελήθηκε, μέσα σε μία πνευματική διαδρομή πενήντα χρόνων. «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον εξαίρετο συνάδελφο, ο οποίος αγωνίστηκε σθεναρά υπέρ της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας και πάλεψε για τις απόψεις του και τις πεποιθήσεις του» σημειώνει η Ένωση Συντακτών στην ανακοίνωσή της.

Η πολιτική κηδεία του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου θα γίνει την Παρασκευή 6 Μαΐου, στις 14.00 στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Στο μεταξύ, συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον θάνατο του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου, εξέδωσαν η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

«Ο θάνατος του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου προκαλεί βαθιά θλίψη. Είναι μια μεγάλη απώλεια, τόσο για τη δημοσιογραφία όσο και για το χώρο του πνεύματος. Εκφράζουμε στους οικείους του τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, ενώ το Ποτάμι κάνει λόγο για «άξιο δημοσιογράφο που τίμησε επί δεκαετίες το επάγγελομά του με συνέπεια, ταλέντο και ήθος». «Ήταν ένα πνεύμα ελεύθερο και τολμηρό, αλλά ταυτοχρόνως ασυνήθιστα καλλιεργημένο, με πλήθος σημαντικών μεταφράσεων που άφησαν βαθύ στίγμα στα λογοτεχνικά μας πράγματα» παρατηρεί επίσης Το Ποτάμι.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, με ανάρτησή του στο twitter αναφέρει πως «ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος υπήρξε συνεπής στις ιδέες του, έγκυρος στα γραπτά του, με καθαρή ματιά και σκέψη. Συλλυπητήρια στους οικείους του».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. nikos 23:13 04/05/2016

    κριμα,πολυ κριμα… δυστυχως φευγουν οι ικανοι δημοσιογραφοι και μενουν ολες οι λερες !!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.