ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σημαντικός ο ρόλος της Επιτροπής Διαλόγου και Θέσεων

Τι απαντά στα περί «νέου κόμματος» η Φώφη

Αποφασισμένη να προχωρήσει στο εγχείρημα της μεγάλης σοσιαλιστικής παράταξης, με εκλογή προέδρου από τη βάση, όπως ήταν και ο αρχικός της σχεδιασμός και μάλιστα εντός του 2016, είναι η Φώφη Γεννηματά.
fofi

«Όποιος θέλει να κάνει νέο κόμμα, να το κάνει, να δοκιμάσει τις δυνάμεις του», απαντά η Χαριλάου Τρικούπη σε όσους μιλούν για κάτι τέτοιο, είτε πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο, που επανέφερεστην ομιλία του στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη την απόφαση του συνεδρίου τουΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2015 για να μιλήσει για ένα ‘γνήσια νέο σχήμα’, που θακαλύπτει όλο τον προοδευτικό μεσαίο χώρο, είτε όμως και για τον επικεφαλής τουΠοταμιού Σταύρο Θεοδωράκη που διαμηνύει σε συνεργάτες του πως λέει ‘ναι’ σε νέοκόμμα, όχι όμως για να επανέλθουν με αυτό οι παλιοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, αλλάγια να εκφράσει τον νέο κόσμο.

Στο αίτημα για νέο κόμμα, που έρχεται και από την πρώηνυπουργό του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου, η Χαριλάου Τρικούπη αντιπροτείνει «σχεδιασμέναβήματα», όπως :

- Τη λήξη των εργασιών της Επιτροπή Διαλόγου καιΘέσεων για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις στα τέλη Ιουνίου

- Τη σύγκληση προγραμματικής Συνδιάσκεψης εντόςτου Σεπτεμβρίου, με την συμμετοχή όλων των δυνάμεων που εκπροσωπούνται στηνΕπιτροπή, ώστε να επικυρώσουν την εισήγησή της και να δεσμευθούν από αυτήν

- Την εκλογή προέδρου του όλου φορέα από τη βάση,με την Φώφη Γεννηματά να είναι υποψήφια και όποιον άλλο επιθυμεί να έχει τοίδιο δικαίωμα

- Τη σύγκληση οργανωτικού συνεδρίου στη συνέχειαώστε το όλο σχήμα να αποκτήσει όργανα και δομή.

Στο μεταξύ, τη λειτουργία της συνεχίζει κανονικά η ΕπιτροπήΔιαλόγου και Θέσεων, με την πρώτη της ανοιχτή εκδήλωση να προγραμματίζεται για τις6 Ιουνίου, με με ομιλητέςτους Νικηφόρο Διαμαντούρο, Ξενοφώντα Κοντιάδη και Γιώργο Σωτηρέλη καιαντικείμενο τις θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται στην χώρα.

Ερώτημα παραμένειαν σε αυτή θα παραβρεθούν Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης, οι σχέσεις τωνοποίων έχουν διαταραχθεί το τελευταίο διάστημα, αλλά και ποιες άλλες από τις κορυφαίεςπροσωπικότητες του ευρύτερου χώρου θα δώσουν το ‘παρών’. Λίγες μέρες μετά, σταμέσα Ιουνίου, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί ανάλογη εκδήλωση στηΘεσσαλονίκη. Και όλα αυτά ενώ ήδη πραγματοποιούνται το ένα μετά το άλλο τα επιμέρους workshops,σημειώνοντας μάλιστα μεγάλη επιτυχία, αφού στις δύο θεματικές για τη Δικαιοσύνηκαι την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως τώρα, έχουν παραβρεθεί κορυφαίοι παράγοντες των δύο χώρων, για να ανταλλάξουν ελεύθερα απόψεις μεταξύ τους σε μία ανοιχτήκουβέντα χωρίς …πρωτόκολλο.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. freeman 10:52 24/05/2016

    ΟΙ ΣΥΝΟΜΩΤΕΣ – ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ-ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ του ΠΡΩΗΝ κόμματος του Ανδρέα , ΕΤΡΕΜΑΝ να βρεθούν στις κάλπες με τον Γ.Παπανδρέου ΣΥΝυποψήφιο-αντιπαλό τους . . . ΘΑ κατατροπώνονταν από τους ψηφοφόρους ΑΛΛΑ θα είχαν και την μήνη της φθισικής Μιντιακής διαπλοκής Μιντιλάρχες & ρουφιάνους δημοσιογράφους τους , που ακούνε Γιώργος Παπανδρέου και παθαίνουν υστερία για αυτόν που τους έκοψε το μαύρο τραπεζικό χρήμα που καταβρόχθιζαν για 10ετίες .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.