ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι λέει ο Θεοδωράκης

«Τι χειρότερο θα μας συνέβαινε χωρίς την διαπραγμάτευση Τσίπρα;»

Τα «μαχαίρια» έβγαλε κατά της κυβέρνησης η Δημοκρατική Συμπαράταξη στον απόηχο των αποφάσεων που ελήφθησαν στο Eurogroup της Τρίτης. Στο ίδιο μήκος κύματος και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.

«Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα προκαταβολή και πήρε το …τίποτα σε δόσεις», ήταν το σχόλιο της Φώφης Γεννηματά, που παρατήρησε ότι αντί να κουρευτεί το χρέος,κουρεύτηκε η απόφαση του 2012 και πως η ρύθμιση του χρέους παραπέμπεται στις καλένδες. Την ίδια στιγμή, παρατήρησε ότι η κυβέρνηση θα δώσει «επαναληπτικές εξετάσεις» για την μη αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ από τους δικαιούχους, τη σύσταση του κοινωνικού ταμείου αλληλεγγύης, οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και η λίστα ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και πως το ΔΝΤ μένει στην Ελλάδα και μάλισταμε ένα συμπληρωματικό παράλληλο μνημόνιο. «Τι χειρότερο θα μας συνέβαινε χωρίςτην πολύμηνη ‘διαπραγμάτευση’ του κυρίου Τσίπρα;», αναρωτήθηκε η πρόεδρος τουΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι βάζει την πολιτική της επιβίωση πάνω απότο συμφέρον της χώρας και των πολιτών.

Αντιστοίχως, την ελπίδα του να έγινε ‘μάθημα’ στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αυτή η‘χαμένη Άνοιξη’, ώστε να μην έχουμε τα ίδια τον Οκτώβριο στην επόμενηαξιολόγηση, εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης, αν και όπως είπε, φοβάται ότι οκ.Τσίπρας και οι συν αυτόν δεν βάζουν μυαλό…

Εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση έχει απολέσει την εμπιστοσύνη των εταίρων, ο επικεφαλής του Ποταμιού, παρατήρησε ότι έχουν πολλές επιφυλάξεις και ζητάνεσυνέχεια διαβεβαιώσεις και καινούριους νόμους γιατί έχουν αντιληφθεί ότι υπάρχει μία κυβέρνηση που προσπαθεί να τους ξεγελάσει. Ο ίδιος εξάλλου έκανελόγο για μία «επιμέρους κομματική πολιτική» που έχει προσαρμοστεί στα όρια ενόςμνημονίου, αντιπαραβάλλοντας σε αυτήν την πάγια πρότασή του για μία εθνικήπολιτική που θα ξεπερνά το μνημόνιο. «Η αλήθεια για τους Έλληνες είναι ότιείμαστε έξι χρόνια στα μνημόνια, σε συνεχείς στερήσεις αλλά με πολύ μικράαποτελέσματα», είπε, αποδίδοντας σαφώς την ευθύνη στην κυβέρνηση του ΑλέξηΤσίπρα για το γεγονός ότι δεν γίνονται μεγάλες αλλαγές. Αντίθετα, γίνονταιλογιστικές περικοπές, οριζόντιες περικοπές και άλλες παρόμοιες κινήσεις, όχιόμως μέτρα που θα επηρέαζαν τις εξαγωγές, την παραγωγή, ή γενικότερα τηνοικονομία. «Για αυτό η χώρα σέρνεται από μνημόνιο σε μνημόνιο χωρίς να αλλάζειόμως η ποιότητα ζωής των Ελλήνων πολιτών», είπε, περιγράφοντας ως το μεγαλύτεροπρόβλημα της χώρας, την απουσία επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.