Neo

Τί έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ΤΑΡ (που εγκαινιάζει ο Τσίπρας)

«Η αξιοπιστία της χώρας έχει καταρρακωθεί. Η κυβέρνηση τηρώντας στάση παρατηρητή, προσανατολίζεται κάθε φορά προς τα κατά καιρούς επικρατούντα συμφέροντα». Αυτή είναι μία αποστροφή απ΄ όσα έλεγε, τον Ιούνιο του 2013, το τμήμα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγωγό ΤΑΡ, που εν χορδαίς και οργάνοις εγκαινιάζει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.
tap

«Η συγκεκριμένη επιλογή (του αγωγού) πρέπει να επισημανθεί πως δεν ήταν αποτέλεσμα ενεργούς πολιτικής της χώρας μας, αλλά καθαρά εσωτερική στάθμιση συμφερόντων από μέρους του Κονσόρτσιουμ των εταιρειών του Shah Deniz και TAP, δεν προσφέρει στη χώρα μας τα οφέλη που προπαγανδίζουν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, ενώ περιλαμβάνει σκοτεινά σημεία, που η κυβέρνηση οφείλει να αποσαφηνίσει» συνέχιζε η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «η επιλογή του ΤΑΠ, έχει σχέση με την ακόμα μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας μας, στα Αμερικάνικα συμφέροντα τα οποία επιδιώκουν την μείωση της επιρροής της Ρωσίας στους ενεργειακούς διαδρόμους».

Πέραν από τη γεωπολιτική, σχολιασμός υπάρχει και για τη γενικότερη πολιτική ενέργειας και ιδιωτικοποιήσεων στη χώρα. «Εντύπωση προκαλεί η εκτίμηση της Κυβέρνησης για επενδύσεις 1,5 δισ.$ από τον TAP (αγωγός 547 χλμ υψηλής πίεσης επί Ελληνικού εδάφους), όταν ξεπουλάει το 66% του υπάρχοντος δικτύου αγωγών υψηλής πίεσης 512 χλμ , των 779 χλμ των κλάδων μεταφοράς και τις εγκαταστάσεις του υγροποιημένου Φ.Α της Ρεβυθούσας για 400 εκ $, ή 606 εκ$ για το 100%. Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά αποκαλύπτουν αφενός, το μέγεθος του ξεπουλήματος του ΔΕΣΦΑ και αφετέρου την ανευθυνότητα της Κυβέρνησης, που παραδίδει τον ΔΕΣΦΑ στην κρατική Αζέρικη Socar, με γνωστές τις ιδιαίτερες σχέσεις της με τις κρατικές εταιρείες της Τουρκίας BOTAS και TPAO».

Πολιτική, προφανώς, που δεν έχει μέχρι σήμερα μεταβληθεί...

Η πλήρης ανάλυση του τμήματος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, την περίοδο που ένας άλλος Πρωθυπουργός, ο Αντ. Σαμαράς, πανηγύριζε για την υπογραφή της συμφωνίας, εδώ:

Η αλήθεια και η πραγματικότητα για τον TAP και τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς 

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Να σταλεί στον Αιμίλιο τον Λιάτσο να το διαβάσει, γιατί 24 ώρες λέει το άσπρο-μαύρο και το μπλε για κόκκινο.
  Δίκιο είχε ο Κογιάννης που ούρλιαζε στον Κεδίκογλου : «Ποιος διόρισε τον Λιάτσο στην ΕΡΤ για να τη μετατρέψει σε ΠΕΤΡΟΥΛΑ TV».

  O δημοσιογράφος πρέπει να είναι ΠΑΝΤΑ απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις και όχι να γλύφει το σύστημα για να του δίνει μεροκάματο ώστε να το παίζει μετά αντισυστημικός (με τους άλλους).

 2. Στο Δήμο Παγγαίου θυμίζουμε τι μας έλεγε ο Θ. Μπόνος τότε υποψήφιος Δήμαρχος Παγγαίου σήμερα αρχηγός της αντιπολίτευσης.

  Μέσα από το τότε Δελτίο Τύπου που μας προσκαλούσε τότε για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο μας έγραφε ο κ Θ. Μπόνος.
  Μια διέλευση που θα επηρεάσει αρνητικά τόσο την υγεία, την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής και του περιβάλλοντος, όσο και την παραγωγική ικανότητα των επηρεαζόμενων εδαφικών και υδρολογικών πόρων της περιοχής.
  ‘’ΜΟΝΟΙ ΓΑΡ ΤΟΝ ΤΕ ΜΗΔΕΝ ΤΩΝ ΔΕ ΜΕΤΕΧΟΝΤΑ,ΟΥΚ ΑΠΡΑΓΜΟΝΑ ΑΛΛΑ ΑΧΡΕΙΟΝ ΝΟΜΙΖΟΜΕΝ’’
  ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ,ΙΙ 40, ΟΙΔΙΠ
  ( Είμαστε οι μόνοι που θεωρούμε αυτόν που δεν συμμετέχει στα κοινά όχι ήσυχο αλλά ΑΧΡΗΣΤΟ)
  ΜΟΝΟΙ ΓΑΡ ΤΟΝ ΤΕ ΜΗΔΕΝ ΤΩΝ ΔΕ ΜΕΤΕΧΟΝΤΑ, ΟΥΚ ΑΠΡΑΓΜΟΝΑ ΑΛΛΑ ΑΧΡΕΙΟΝ ΝΟΜΙΖΟΜΕΝ
  ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ, ΙΙ 40, ΟΙΔΙΠ.
  (ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΟΧΙ ΗΣΥΧΟ ΑΛΛΑ ΑΧΡΗΣΤΟ)

  8.2.14
  OXI στον TAP
  Για μια αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής μας

  Δεν είναι η πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια που οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν στις στοχεύσεις της κυβέρνησης, με τις οποίες δεν συμφωνούν. Έτσι και στα Τενάγη Φιλίππων πολίτες και φορείς καλούνται να υπερασπιστούν την ιδιαίτερα εύφορη καλλιεργήσιμη γη, ενάντια στους σχεδιασμούς για τη διέλευση του αγωγού TAP.
  Μια διέλευση που θα επηρεάσει αρνητικά τόσο την υγεία, την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής και του περιβάλλοντος, όσο και την παραγωγική ικανότητα των επηρεαζόμενων εδαφικών και υδρολογικών πόρων της περιοχής.

  Η ανάπτυξη του τόπου μας πρέπει να βασίζεται στην αειφορία και στο σεβασμό του περιβάλλοντος και να αντιμάχεται τις κυβερνητικές πρακτικές που επιδιώκουν την κερδοσκοπία σε βάρος της τοπικής κοινωνίας. Οι επενδύσεις δεν γίνονται αγνοώντας τις απόψεις των πολιτών, αλλά μαζί με αυτούς, δημοκρατικά, για μια βιώσιμη ανάπτυξη, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους.

  Γι” αυτό το λόγο, καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από την οργανωτική επιτροπή, ενάντια στη διέλευση του αγωγού TAP, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 12:00 στο χώρο του αρχαίου θεάτρου Φιλίππων

  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ

  Ενωτική Δημοτική Παρέμβαση Παγγαίου
  [email protected]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.